Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mark W Trójce
macsa napisał(a):Dzięki Wojtku za telefon - piękna wypowiedź...

Cala przyjemnosc po mojej stronie Uśmiech
Odpowiedz
macsa napisał(a):Dzięki Wojtku za telefon - piękna wypowiedź...

Dokładam, oj dokładam

Maćku - teraz ładnie dołożyłeś do pieca
Odpowiedz
Nasi gora Uśmiech Macku, pozdrawiam !
Odpowiedz
Napisałem znacznie więcej - ale widać nie było czasu, dobre i to !!

Uśmiech

P.S.
Gdyby ktoś przegapił - znajdzie na Chomiku...

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
Kapitalna audycja wczoraj, odpowiednia dawka Markowej Muzy Uśmiech
always look on the bright side of life

Odpowiedz
Zacznę od tego, że wita was nowy/stary użytkownik Oczko
Też słuchałem, audycja bardzo udana.
Odpowiedz
To była prawdziwa Sułtańska ucztaUśmiech
Wojtek gratuluję kontaktu z Trójką i pięknej wypowiedzi. Tam był również fragment o mnie /Brothers In Arms/ Kiedy Cię słuchałem to tylko czekałem czy coś nadmienisz o nowej płycie. Zdaję sobie sprawę że niezmiernie trudno wytrzymać i nie podzielić się choćby jednym zdaniem jaki jest ten album. To prawdziwa pułapka dla wszystkich którzy już słyszeli. Dlatego tak mi zależy aby wytrzymać aby potem nie chlapnąć za wiele na antenieUśmiech

Nowy album wygrała pani Kasia która na pytanie dlaczego słuchasz Marka Knopflera odpowiedziała krótko: 'bo ta muzyka dodaje mi pewności, której tak bardzo mi brakuje w realnym życiu' Lepiej bym tego nie ujął.

ps. Maćku dzięki za udostępnienie całości "Urodziny Gitarzysty" ależ to był wieczór. Leszek Adamczyk - RULEZUśmiech
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
A Pan Leszek i w tą niedzielę ładnie potraktował naszego Mistrza...

Podziękował pięknie za listy od fanów - jednemu słuchaczowi szczególnie podziękował - a podziękował jednemu z naszych Sułtanów - Kubie Olesińskiemu...

Najbardziej zastanawia mnie jednak fakt wyemitowania kolejnej piosenki z nowego albumu "You Can’t Beat The House" - czy Pan Leszek jest w posiadaniu jakiejś specjalnej płyty oryginalnej, czy korzysta może z pirackiej wersji tak przez forumowiczów potępianej !!

http://chomikuj.pl/macsa/Minimax+-+22-08-2009r.mp3

Odpowiedz
Pewnie Wojtek Raingod siega wlasnie po sluchawke zeby kolejny raz zadzwonic do Trójki, a ja niestety dopiero przed chwila, dzieki niezglebionym chomikowym zasobom MACSY mialem okazje uslyszec jego bardzo sensowna i poruszajaca wypowiedz.
Przylaczam sie do wszesniejszych gratulacji Wojtku !!!
pozdrawiam serdecznie W.
Odpowiedz
Właśnie jestem świeżutko po przesłuchaniu wypowiedzi Raingoda w eterze. Powiedział całą prawdę i przedłożył w słowa to o czym myślimy, a czasami brakuję nam słów, ażeby to określić. Znowu Polska usłyszała o Knopfler.pl. No pięknie. Brawo Wojciechu
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
Ja myślę że Leszek Adamczyk ma już cały album. Ostatnio zapodał "Cleaning My Gun" mówiąc że to utwór najbliższy DS. Numer jest kapitalny!
Odpowiedz
Słuchałem sobie dzisiaj sjesty Marcina Kydryńskiego po dłuższej przerwie i Pan Marcin też nie może się oderwać od "Get Lucky" Poszło "Monteleone"
Odpowiedz
też słuchałam, szczerze mówiąc też po raz pierwszy od tylu miesięcy. włączyłam i nie mogłam uwierzyć, że sjestę otwiera markotny Marek, a zaraz po nim Sting ... poczułam się jak za dobrych starych czasów w Krakowie przy kubku gorącej herbaty Uśmiech

Robson chyba ściągnąłeś mnie myślami Oczko Duży uśmiech
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Odpowiedz
Wczoraj w minimaxie Leszka Adamczyka jedynie Border Reiver (co wynika z rozpiski "Graliśmy w Trójce"), ale co ciekawego opowiadał prowadzący w temacie Marka - tego niestety nie wiem...
always look on the bright side of life

Odpowiedz
ania napisał(a):też słuchałam, szczerze mówiąc też po raz pierwszy od tylu miesięcy. włączyłam i nie mogłam uwierzyć, że sjestę otwiera markotny Marek, a zaraz po nim Sting ... poczułam się jak za dobrych starych czasów w Krakowie przy kubku gorącej herbaty Uśmiech

Robson chyba ściągnąłeś mnie myślami Oczko Duży uśmiech

Ania to działa w dwie stronyUśmiech
Odpowiedz
elsinore napisał(a):Wczoraj w minimaxie Leszka Adamczyka jedynie Border Reiver (co wynika z rozpiski "Graliśmy w Trójce"), ale co ciekawego opowiadał prowadzący w temacie Marka - tego niestety nie wiem...

Pan Leszek powiedział mniej więcej te słowa:

Wszyscy martwili się o biednego Marka Knopflera i jego nową płytę, na której nie ma żadnego przeboju. A tu proszę - na liście przebojów trójki Border Reiver na miejscu trzecim !

Odpowiedz
Wczoraj w miniMAXIE Leszek Adamczyk: "Remembrance Day" i "Piper To The End" Zgodnie z moimi odczuciami.
Odpowiedz
Leszek Adamczyk wział się za bonusy. Wczoraj poszło "Good As Gold" i oczywiście "Remembrance Day" przed 11 listopada.
Odpowiedz
Wczoraj na Trójce po 22 w minimaxie, leciały dwie piosenki Marka " Good as gold " i " Home boy ", Leszek Adamczyk mówił, że Mark nagrał około 24 piosenki do tej płyty, że ciężko jest wybrac te najlepsze. Ciekawe co się dzieje z pozostałymi piosenkami ?? Kilka pojawiło się na bonusowej płycie, a reszta??:confused:
Odpowiedz
A mnie wydawalo że mówił o 20 ale i tak skąd wytrzasnął taką liczbę? Wiemy o 18 znamy 16.

Wczoraj miałem okazje posłuchać "Home Boy" przez radio i tylko się potwierdza że to świetny kawałek i potwierdza wchechstronność MK.
Odpowiedz