Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nowy album MK - Get Lucky :)
To wszystko prawda ale ja nawet w tym kontekście nie myślałem wyłącznie o MKUśmiech To cecha wielu muzyków kiedy powstaje nowa plyta że mówią o niej najlepszaUśmiech
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Zgadza się i jak się pojawi płyta to nikt inny tylko my ją ocenimy Uśmiech
Odpowiedz
A ja caly czas marze o dwoch kobietkach w chorku... albo 3 ?Uśmiech

a dzieci faktycznie jak twierdzi podpis pod zdjeciem zaspiewaja w jednej piosence Uśmiech
I've got a right to go to work but there's no work here to be found
------------------------
szefu Uśmiech
Odpowiedz
MARTINEZ napisał(a):A ja caly czas marze o dwoch kobietkach w chorku... albo 3 ?Uśmiech

a dzieci faktycznie jak twierdzi podpis pod zdjeciem zaspiewaja w jednej piosence Uśmiech

A Ty jak zwykle, he he
Odpowiedz
Waldek. Fajnie, że znowu można Cię tu czasem zauważyćUśmiech
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
Co, jak, gdzie, kiedy????? Nowa płyta Marka? Rany Julek! Ale opcja! Wiem, że wyrywam się jak Filip z konopi, ale byłem... ciut dalej od Was i od tych wszystkich wiadomości. Ja cię... Extra!

PS. Warte odnotowania: upał, tłok i skwar w boliwijskim środku transportu (bo autobusem to ja tego w życiu nie nazwę...) umilał nam "Walk of Live". DS są wszędzie - nawet na końcu świata!

PS. Wesołych świąt, Ludzie. W tym roku życzę Ludziom DOBRA! Zatem i Wam, Knopflerowicze Uśmiech,a także Waszym Rodzinom, życzę dobra. Bo w tym wszystko się zawiera.A same Święta, cóż? Niechaj będą okazją do zmiany na lepsze. Przeżyjmy je tak, aby wyjść z nich jeszcze bardziej umocnieni duchowo oraz radośni.Najlepszego dobra!Stef.
Odpowiedz
Płyta we wrześniu. Ale jeszcze to nie jest informacja oficjalnaUśmiech
Odpowiedz
W momencie, gdy pisze mi to taka Osoba, jak ty, Robson, nie śmieję wątpić. Uśmiech
Odpowiedz
Uśmiech Guy Fletcher wszystko wie ale ani tytułu ani cokolwiek z nową płytą związanego zdradzić nie chce.
Odpowiedz
Robson Uśmiech ale nie wie ilu z nas ja kupi... Uśmiech

Hej Steeven Uśmiech kiedy wpadniesz do Krakowa ?
I've got a right to go to work but there's no work here to be found
------------------------
szefu Uśmiech
Odpowiedz
Hej Steeven. A jak tak wlasnie o Tobie myslalem , gdzie Ty zaginales. Czekamy zatem na felieton dziennikarski w Twoim wykonaniu. Boliwia - a na gitarze da sie tam zagrać????? Pozdrawiam
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
Andrzeju, w boliwijskim mieście nigdzie. Brud, syf i malaria. Widzieliście kiedyś kobietę załatwiającą swe potrzeby obok kolejki stojących do "autobusu"? A tam to normalnka. Kobieciny mają taaakie długie spódnice i skrzętnie z tego korzystają. Szok. Zatem w takiej uroczej atmosferze ciężko o jakiegokolwiek grajka grającego na czymkolwiek. Tym bardziej na gitarze.

Za to w Argentynie, to już muzyka wszędzie. Sam się przyłączyłem do takiej jednej grupki radośnie intonującej gitarowej dźwięki na gł. placu pewnej mieściny. A, że to był karnawał, to się działo.... Uśmiech A kiedy pytali, jakie są moje ulubione zespoły i odpowiedziałem, że DS, to w pierwszej chwili była konsternacja, ale po chwili jeden z nich zaczął nieśmiało nucić "tu ru tururururu tu ru" ("Walk of Live, jakby Ktoś nie zaczaił Duży uśmiech ) i już wszyscy wiedzieli, kim jest Mark. Uśmiech To po prostu piosenka - klucz!

Martinez, nie prędko. Jestem lekko spłukany po tej wyprawie. Aktualnie szukam jakiejś roboty - wiadomo, jak się wyjeżdżało na 3 miechy, to nikt ci urlopu nie da. Zatem powiedziałem "ciao" i teraz wszystko trzeba zacząć od nowa. Kraków musi niestety poczekać... Smutny

Miło Was "widzieć"! Serio!
Odpowiedz
A to wlaśnie w TV Mark Knopfler widział jakiegoś argentyńskiego gitarzystę który go "zmiótł"?Uśmiech Czy mylę kraj?
Odpowiedz
Nie mylisz Oczko
You do what you want to
You go your own sweet way...
Odpowiedz
Nie pamietam aby była o tym tutaj wzmianka a wydaje mi się że to bardzo ważna wiadomość. Otóż kilka (niewiadomo ile dokładnie) utworów na nową płytę powstało jeszcze w trakcie sesji KTGC. Widocznie nie były na tym etapie aby nieco Kill To Get Crimson wydłużyć albo wzbogadzić listę bisajdówUśmiech
Odpowiedz
Robson napisał(a):Otóż kilka (niewiadomo ile dokładnie) utworów na nową płytę powstało jeszcze w trakcie sesji KTGC. )

Czyli powieje nuuuuuuuuuuuda Duży uśmiech
Odpowiedz
Ja bym nie była jednak aż tak pesymistyczna Duży uśmiech
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
Gdyby się pokusić o porównanie "Kill To Get Crimson" do czterech wcześniejszych płyt to ostatni album jest rzeczywiście najspokojniejszy ale o tym już niejednokrotnie mówiliśmy. Ale też powtórzę swoje slowa nie pogniewałbym się gdybym otrzymał KTGC 2Uśmiech Jednak spekulując wydaje mi się że nowy album najbardziej będzie przypominał "Golden Heart"Uśmiech
Odpowiedz
A co tam, jakiej plyty by Mark nie nagral i tak kupie Oczko
Odpowiedz
I to nas właśnie nie dzieliUśmiech
Odpowiedz