Liczba postów: 9,591
Liczba wątków: 318
No tak pierwsza to pozycja obowišzkowa ale czy mogłby co więcej powiedzić o tej drugiej pozycji?
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Liczba postów: 135
Liczba wątków: 1
Liczba postów: 1,816
Liczba wątków: 88
moi drodzy po koncercie Marka pojawilo sie na forum troche nowych forumowiczow, przydaloby sie przedstawic i lepiej poznac
zaczne wiec od siebie
swiat uslyszla moj pierwszy krzyk 8 lutego 1973, bylo zimno pamietam, i juz w nastepnych dniach zachorowalem i trwalo to do 3 roku zycia, naszpikowano mnie wtedy zastrzykami ojoj
pozniej zaczalem edukacje w podstawowej i liceum imienia tego ktory zatrzymal slonce a poruszyl ziemie (kopernikus)
muzyka Marka zarazilem sie od mojej siostry i jak do tej pory nie znaleziono szczepionki na ten wirus Knopflerus Markus i mam nadzieje ze na ten wirus umre
pamietam jak sie polowalo na nagrania Dire Straits w radio, w trojce Niedzwieckiego by zarejstrowac cos magnetofonem marki Grundig. pamietam jak majc 14 lat bedac w warszawie udalo mi sie kupic kasete z muzyka Dire Straits, jaka to byla frajda i radosc
po liceum, z tego faktu ze jestem podatny na wplywy Opatrznosci, wstapilem do seminarium duchownego i po 6 latach studiow filozoffi i teologii zostalem ksiedzem
po kilku latach (4) pracy w kraju wyjechalem do Wloch gdzie pracowalem % latek (ravenna) a od lipca zeszlego roku pracuje niedaleko Franfurtu.
nie wiem czy jestem jedynym ksiedzem na forum ? moze nie
pozdrawiam wszytkich i juz nie bede wiecej pisal bo bedzi wygladac jak kazanie
No i prosze muzyka MK trafia do wszystkich  Przyznam szczerze bardziej zwariowanego księdza wród fanów Marka nie znam. No teraz już znam
Liczba postów: 29
Witam ! Forum ledze od dawna. Kiedy miałem duże problemy z zarejestrowaniem się ale jak widać w końcu się udało. Mam na imię Paweł, lat 22 z wykształcenia technik elektronik, a teraz studiuje Zarzšdzanie na Politechnice Poznańskiej. DS jak i Marka Knopflera słucham już od dzieciństwa. Gram na gitarze basowej. No to chyba z mojej strony tyle  Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum !!
Liczba postów: 1,354
Liczba wątków: 57
pfolti, werbujemy Cię na zlot 7 czerwca w Krakowie do naszego bandu
Co Ty na to?
Liczba postów: 29
Kurcze... Kraków troche daleko.... No ale dzięki za zaproszenie  myle że kiedy na pewno będzie okazja żeby razem zagrać  niestety praca w weekend także nie da rady... (trzeba dorabiać bo studentem byc to lekko nie jest
Robson jestem troche szalony, ale to dobre szalenstwo i nie mysle sie zmieniac pozdrawiam
Liczba postów: 1,651
Liczba wątków: 16
Witamy wszystkich nowych użytkowników Forum! Szkoda, że Mark nie koncertuje częciej niż raz na 3 lata...
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Cytat:Originally posted by blazejmg@May 6 2008, 08:15 PM
Robson jestem troche szalony, ale to dobre szalenstwo i nie mysle sie zmieniac pozdrawiam
I słusznie. Włanie to miałem na myli
a zapomnialem powiedziec jak mialem 3 lata siostra ktora mnie pilnowala przychylila wozek i z niego wypadlem uderzajac sie w glowe stad to szalenstwo
Liczba postów: 875
Liczba wątków: 3
A może włanie wtedy się poukładało?
Nikodem dzieki za dobre slowo
Liczba postów: 6
Liczba wątków: 0
Witam wszystkich!!
W końcu się zarejestrowałem... chociaż na forum zaglšdam od kilku lat... no i muszę przyznać to pierwsze forum na którym co piszę. Ale skoro tyle tu ludzi, słuchajšcych tego co ja i jak mylę zakochanych w muzyce MK/DS to chcę się wród nich znaleć.
Marka słucham od ponad 20 lat, a zaczšłem od kasety z Love Over Gold, no i potem już się zaczęło...
pozdrowienia!
Liczba postów: 54
Liczba wątków: 2
Ja w zasadzie wychowałam się na muzyce DS i MK- guru mojego ojca 
Mam 29,5 ^_^ i jestem anglistkš. Oprocz MK słucham też R.E.M (niestety nie byłam na koncercie parę lat temu na Torwarze  i lubię Evę Cassidy a tak naprawdę w moim odtwarzaczu mp3 znalec można utwory róznych wykonawców. Pochodze z Wielkopolski (gdzie między Poznaniem a Wrocławiem .. 
To chyba tyle... jakby co to pytajcie
Liczba postów: 150
Liczba wątków: 7
hmm co do mnie to jak inżynier Karwoski mogłem parę dni temu zapiewać jeden z przebojów PRL-u o karuzeli życia  ładnych parę latek temu skończyłem historię na UW, ale teraz pracuję w zdecydowanie innym zawodzie, bo zupełnym zaprzeczeniu historii czyli w pewnym małym i dziwnym urzędzie administracji państwowe w wydziale informatki (aczkolwiek ten urzšd ma sporo do historii). MK i Ds słucham od lat licealnych, niedługo stuknie ćwierć wieku jak go słucham  ( w sumie zaliczyłem wszystkie koncerty Mistrza w Wawie - po za tym w tvp, ale on chyba był zamknięty dla normalnej publiki).
Liczba postów: 3,395
Liczba wątków: 219
Cytat:Originally posted by blazejmg@May 6 2008, 07:37 PM
a zapomnialem powiedziec jak mialem 3 lata siostra ktora mnie pilnowala przychylila wozek i z niego wypadlem uderzajac sie w glowe stad to szalenstwo
Co za zbieg okolicznosci, mnie siostra tez wyrzucila z wozka, celowo jak najbardziej, i tez polecialam na glowe...  I tez zachorowalam od razu po urodzeniu,slabego zdrowia do dzis jestem.Blazeju,trzeba wspomniec ze pochodzisz z miejscowosci odleglej od mojej o 20 km o ile dobrze pamietam  Jakby kazdy ksiadz byl taki jak Ty..... 
Witam wszystkich nowych,tak poza tym
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to
Tu można kupić moją książkę
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Liczba postów: 223
Liczba wątków: 16
Ile nowych ludzi, o Matko...
Ksiadz, Maz Katechetki, Studenci...
Ciesze sie, ze forum sie rozwija, sam rzadko zagladam
Pamietam jak po ostatnim koncercie byl wysyp nowych ludzi (dzieki naszej promocji Bannerem  ) ale pare miesiecy po wszystko przycichlo.
Mam nadzieje, ze tym razem zawitacie tutaj na dluzej
BET - bedziesz na zlocie btw ?
Liczba postów: 4
Liczba wątków: 0
Witam wszystkich,
Rejestracja za mnš, na to forum trafiłem za sprawš banera spod sceny z zeszłotygodniowego koncertu 
Nawet nie jestem w stanie okrelić ile lat minęło od mojego pierwszego konkatku z twórczociš MK, mój ojciec był wielkim fanem MK i odkšd pamietam ta muzyka zawsze brzmiała gdzie w tle w naszym domu, siłš rzeczy zaraziłem się i ja. Mam niecny zamiar zaszczepić ta fascynację także mojemu synowi (w sumie on także w brzucu mamy uczestniczył też na warszawskim koncercie - czyżby najmłodszy uczestnik ?).
Co do mnie to coż... mieszkam i pracuję (branża IT) w Warszawie, mam 32 lata a MK i DS sš ze mnš praktycznie odkšd pamietam. Jestem z tš muzykš bardzo mocno zwišzany emocjonalnie i do dzi potrafię bez specjalnej przyczyny słuchajšc MK uronić kilka łez.
pzdr
d.
|