Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
True Love Will Never Fade- Pierwszy Singiel
Cytat:Originally posted by macsa@Aug 14 2007, 12:29 PM
Da sie, da chłopie...

Jakbyœ wybrał się na zeszłoroczny zlot urodzinowy w Sopocie to usłyszał byœ piekne wykonanie "Why Aye Man" autorstwa Bartka i Martiego.

Duży uśmiech

Wiem bo sam œpiewałem w chórkach...
Na tegorocznym ZLOCIE w Krakowie też WHY AYE MAN grali(œmy)

http://youtube.com/watch?v=14H-ccc1N0o

B)
knopfler.pl na Facebooku - https://www.facebook.com/knopflerpl

Perkusja jest jedna a pałki są dwie :]

"Drummers have the biggest instruments... Uśmiech"
Odpowiedz
Kurcze ale narzekacie. To rzeczywiœcie najspokojniejszy singielek ze wszystkich. Najmniej gitarowy. Ale jakże subtelny. Przyczepił się do mnie na całego i jak dla mnie muzyka, melodia fantastycznie pasuje do opowieœci. Miłoœć od pierwszego spojrzenia? Nie, Mark pozbawia nas zludzeń: tylko prawdziwa miłoœć nigdy nie przemija... Marti nie wiem czy porównania do Stonesów czy Jamesa Browna i czy w ogóle jakiekowiek to dobry pomysł. Nie wnosi nic nowego? A to ciekawe bo jak dla mnie jest sporym zaskoczeniem jeœli chodzi o pierwsze single. A poza tym Mark jest z nami 30 lat i nie sšdzę aby musiał cokolwiek udowadniać i za każdym razem pokazywać jak przebiera palcami na gryfie bo zdaje się, że większoœć osób na forum bardzo chce usłyszec ogień z Jego gitary. Ja tego nie potrzebuję, ale z drugiej strony spokojnie to dopiero pierwszy utwór i do dziœ nie wiedziałem że fani MK tak szybko się zniechęcajš nawet do tego stopnia że bedš się zastanawiać czy kupić album. Nie wiem, ale dla mnie to trochę smutne.

ps. przede wszystkim wiek tu nie ma nic do rzeczy. Fakungio już nie podkreœlaj tego tak często. Czas nie czeka na nikogo Uśmiech Mark tak właœnie czuje muzykę i ona sprawia mu frajdę. Doceńmy to bo na swój sposób jesteœmy szczęœciarzami, że możemy się cieszyć nowym materiałem mniej więcej co dwa lata. To radoœć, ale coœ mi sie wydaje, że sie w tym temacie powtarzam Duży uśmiech
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
A na takiej gitarce Mistrz się udziela na singlu TLWNF :

[Obrazek: 6229_3.jpg]

Teisco Spectrum 5 - tyle że czerwonym...

Ciekawe kto gra na tym basie, Glen czy Mark ...

[Obrazek: teisco%20specbass-2.jpg]

Teisco Specrum 5 matching Bass

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
Ładna Uśmiech Nie wiem czy dobrze kojarzę ale chyba Pocztówki zagrał na takiej. Oczko Zawsze ceniłem to u Marka że praktycznie do każdego utworu używa innej gitary. Jest Wielki Uśmiech
Odpowiedz
No gitary niesamowite!!!
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Robson@Aug 14 2007, 03:44 PM
Zawsze ceniłem to u Marka że praktycznie do każdego utworu używa innej gitary. Jest Wielki Uśmiech
Ja wiem czy to jest wyznacznik wielkosci..? Oczko Taki EC praktycznie caly koncert Crossroads gra na jednym instrumencie a jego wielkosci tez chyba nikt nie zakwestionuje. Pamietajmy ze gitara to tylko narzedzie Oczko Czekam na nowa plyte z niecierpliwoscia bo juz jestem pewien ze bedzie na najwyzszym, markowym poziomie. Kocham to jego "smecenie". ®ewolucja w muzyce Marka, historia ktorej jestesmy czescia...slowa sa tu zbedne.
You do what you want to
You go your own sweet way...
Odpowiedz
BET akurat nie to miałem na myœli a stwierdzenie jest wielki użyłem majšc na myœli szerszy aspekt Uśmiech To, że bardzo często Mark zmienia gitary, na koncertach również czyni go na pewno bardzo dokładnym i bardzo zależy mu aby za każdym razem uzyskać inne brzmienie. To nie umniejsza jego wielkoœci a nie czyni z kolei Erica Claptona twócš mniejszego kalibru. Absolutnie Uśmiech Pod warunkiem, że Mark jednak w tym względzie będzie dokładniejszy i dŸwięk w jego wykonaniu bardziej pieczołowicie dopieszczony Uśmiech
Odpowiedz
A mnie nowy singiel wpadł w ucho i słucham go już nie wiem który raz.
Podczas wysłuchiwania go po raz pierwszy noga mimowolnie zaczynała tupać (a to według muzyków też pewien wyznacznik, że utwór się podoba Język )

W każdym bšdŸ razie, póki co jestem szczególnie chętny posłuchać i reszty kawałków, i chcę wiedzieć co kryje się pod tš "szorstkš" okładkš.

Dawać ten album!
Szczęśliwy
knopfler.pl na Facebooku - https://www.facebook.com/knopflerpl

Perkusja jest jedna a pałki są dwie :]

"Drummers have the biggest instruments... Uśmiech"
Odpowiedz
True Love Will Never Fade
Odpowiedz
Nowy singiel... może bez rewelacji (zaczynam się już przyzwyczajać) ale jest ok...

natomiast co do grania na gitarze to na ostatnich płytach na pewno nie odnajduję gitary nr.27 na œwiecie.
Lord, I'm just a rolling stone
Rock my soul I wanna go home
Odpowiedz
Nikodem.

I właœnie o to w jego muzyce chodzi.

Ja znajduję w niej spokój i romantyzm, którego tak w naszych czasach jest mało.
Co dzień gonimy królika, a tu nagle takie "Love will never Fade" i czujesz się milej.

Pozdro!!
Odpowiedz
Każdy z nas na swój sposób odbiera i rozumie muzykę Marka. Łšczy nas jedno - mamy jš w sercu i myœlę, że nie należy rozstrzšsać tego w kategorii: Ty się z tš muzykš rozstań a Ty nie.
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
Ta muzyka się ułoży w głowie. Zawsze trzeba czasu żeby w jego muzyce odkryć niuanse wczeœniej przeoczone.
Zgadzam się jednak z mojš żonš, że nic nowego w tym nie ma.
Dziwię się też trochę brzmieniu gitary - fascynacje The Shadows ale mam nadzieję że kolejne utwory przyniosš trochę nowego brzmienia.
Ale powtórzę, piosenka mi się podoba. Trzeba poczekać na całoœć.
Odpowiedz
szkoda wlasnie ze muzyka marka ostatnio zacheca wlasnie bardziej do spania niz do zycia ... ale badzmy dobrej mysli Uśmiech
I've got a right to go to work but there's no work here to be found
------------------------
szefu Uśmiech
Odpowiedz
Fakungio fascynacje MK Hankiem Marvinem znane sš nie od dziœ Uśmiech W końcu Jego pierwsza gitara musiała być czerwona tak jak instrument Marvina. A więc to brzmienie Oczko
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by MARTINEZ@Aug 16 2007, 10:34 AM
szkoda wlasnie ze muzyka marka ostatnio zacheca wlasnie bardziej do spania niz do zycia
Celnie powiedziane. Pozwolę sobie także zacytować opinię jednego z użytkowników YouTube: "MK staje się przewidywalny, a to najgorsze co może się przytrafić artyœcie".
Wysłuchałem TLWNF i, mimo że to naprawdę ładna piosenka, nie jestem zachwycony. Smutny Wieje nudš. WCGW wypada o niebo bardziej interesujšco.
Odpowiedz
Kiedy pierwszy raz usłyszalem True Love Will Never Fade przede wszystkim byłem i jestem zachwycony wokalem MK. Ale po którymœ z kolejnych odsłuchań zauważyłem że Mark w sposobie œpiewania zbliżył się troche do Bruce'a Springsteena. Nie przepadam za wszelkimi porównaniami ale w tym nagraniu bardzo często to skojarzenie mnie nawiedza Uśmiech I jakby tego było mało gdzieœ znalazłem porównanie TLWNF do If I Should Fall Behind Bossa i rzeczywiœcie coœ jest na rzeczy. Tzn. konstrukcja TLWNF jest inna ale klimatem oba nagrania sš bardzo do siebie zbliżone. Pewnie podobne przykłady w muzyce można mnożyć ale jeœli będziecie mieli okazję to sprawdzić to polecam żeby nie wyszło że doszukuję się Bóg wie czego Uśmiech Utwór Springsteena pochodzi z płyty Lucky Town z 1992 roku. Jest króciutki niespełna 3 min. Uśmiech
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Robson@Aug 27 2007, 08:42 PM
Kiedy pierwszy raz usłyszalem True Love Will Never Fade przede wszystkim byłem i jestem zachwycony wokalem MK. Ale po którymœ z kolejnych odsłuchań zauważyłem że Mark w sposobie œpiewania zbliżył się troche do Bruce'a Springsteena. Nie przepadam za wszelkimi porównaniami ale w tym nagraniu bardzo często to skojarzenie mnie nawiedza Uśmiech I jakby tego było mało gdzieœ znalazłem porównanie TLWNF do If I Should Fall Behind Bossa i rzeczywiœcie coœ jest na rzeczy. Tzn. konstrukcja TLWNF jest inna ale klimatem oba nagrania sš bardzo do siebie zbliżone. Pewnie podobne przykłady w muzyce można mnożyć ale jeœli będziecie mieli okazję to sprawdzić to polecam żeby nie wyszło że doszukuję się Bóg wie czego Uśmiech Utwór Springsteena pochodzi z płyty Lucky Town z 1992 roku. Jest króciutki niespełna 3 min. Uśmiech
Ha! Miałem to samo skojarzenie! Rzeczywiœcie podobnie do Bossa trochę. A ja uwielbiam ten taki niedbały, głęboko mnie wzruszajšcy zaœpiew 8D

Ale do rzeczy. Usłyszałem pierwszy raz u pana Piotra w Minimaksie w ostatniš niedzielę. Nie udało się doczekać do całej płyty. Wspaniała piosenka. Ja kocham najbardziej na œwiecie folkowo-akustyczne piosenki, takie do œpiewania przy ogniskach, strasznie mnie wzruszajš, choć sš takie proste.

Przede wszystkim przepiękna melodia. A ja do melodii przywišzuję znaczenie ogromne., nie zależy mi nawet aż tak bardzo na gitarze mistrza. Np. z Shangri-La melodii naprawdę dobrych wcišgajšcych było może z 6. Wszystkie próbki z KTGC jak na razie zapowiadajš wspaniały album Marka. Wspaniały! <wielka radoœć>

Aha, słyszałem na razie w całoœci JEDEN raz. Nie tak często zdarza się, żeby za pierwszym przesłuchaniem spodobał mi się utwór. Ajajaj już się nie mogę doczekać Szczęśliwy
<span style=\'color:blue\'><span style=\'font-size:9pt;line-height:100%\'>Słucham tylko MARKOWEJ muzyki!</span></span>
Odpowiedz
Oficjalnie TLWNF powędrował do stacji radiowych Uśmiech
Odpowiedz
wlasnie posluchalem TLWNF poraz kolejny
i mam wrazenie jakby to byl taki zapychacz plyty - takie ogniskowe brzdakanie
jak How Long z on every street ( ktory jednak bardziej lubie )

dziwie sie ze to poszlo na singiel bo w tym kawalku nie ma po prostu nic, nic, nic

zwroccie uwage ze w 2:32 jest zblizone do now wonder is confused...
i w tekscie i muzyce
w ogole caly kawalek zaczyna mi sie teraz kojarzyc z now wonder... Uśmiech)

....baby no wonder is confused
I've got a right to go to work but there's no work here to be found
------------------------
szefu Uśmiech
Odpowiedz