Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nowe Dvd Z Universal City
Dzięki Robson - jakoœ tego nie zauważyłem. Jeœli chodzi o Dime, to wolne konta sš tylko trzeba być cierpliwym i często tam zaglšdać (mój znajomy zalogował się tam w ostani czwartek). Hiszpański tracker Spanish City bardzo fajny, ale z mego doœwiadczenia dużo wolniejszy niż Dime (to co z Dime mam w cišgu dnia, tam się œcišga parę dni)
Odpowiedz
matko, o czym Wy gadacie? Smutny
Odpowiedz
odezwij się do mnie na gg to Ci wytłumacze Oczko
Odpowiedz
Proszę o wytłumaczenie o co chodzi w poniższym tekscie z opisu na Dimeadozen:

Attention Azureus 2.3.x.x and ľTorrent 1.2.1.x users:

Azureus has introduced DHT (Distributed Hash Table) technology to its client starting with version 2.3.x.x. ľTorrent follows this scheme starting with version 1.2.1.x. Using DHT will harm your DIME share ratio and violates our tracker rules as we can't take care of banned torrents terminating timely. Thus, torrents which are not DHT-safe (all torrents uploaded before May 13, 2005, 15:00 GMT) may not be used with these clients. Users known to use these clients will not be able to download a DHT-unsafe torrent, announcements of these clients for such torrents will not be accepted by the trackers. If you want to download/leech/seed a DHT-unsafe torrent, do the following:

-- Install a different client (i.e., BitTornado, ABC) or a version of Azureus prior to 2.3.x.x resp. ľTorrent prior to 1.2.1.x.
-- Start any torrent with this client and wait for the client to do its first announcement. Stop the torrent.
-- Download the .torrent file you want to have and run it.
-- Restart all other of your torrents.

Czy chodzi o to, że w wymienionych klientach p2p nie działa ratio i trzeba zainstalować wczeœniejszš wersję?
Odpowiedz
Trochę to zagmatwali ale chyba właœciwie to odczytałeœ...

Jednak ja już od kilku lat używam uTorrenta w najnowszych wersjach ( obecnie 1.5 ) i nie zauważyłem żeby moje ratio dziwnie się zachowywało. Raczej zachowuje się właœciwie...

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
Dzięki za odpowiedŸ.
A ja po wielu eksperymentach powróciłem do Azureusa, ale niestety w nowszych wersjach nie liczy mi ratio dla uploadu na Dime. I muszę zostać przy wersji 2.0.2
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Robson@Sep 25 2006, 01:17 PM
Na razie oczywiœcie tylko setlista jest pewna Uśmiech
Czy aby na pewno? Na razie oficjalnie pewna jest chyba tylko data wydania, choć i z tym do końca nie wiadomo... Mam nadzieję, że bedzie to wyglšdać tak, jak przedstawiłeœ - podoba mi się ta wizja Uśmiech

Tak jeszcze apropos okładki - tak mi się skojarzyło, że to już czwarta okładka w dorobku Markowym, na której widnieje srebrna gitara:
1. Brothers in arms
2. Sultans of Swing - kompilacja
3. Missing... - The Notting Hillbillies
4. Real Live Roadrunning

Faktem jest, że ten piękny instrument jest prawdziwš ozdobš.

P.S. Na upartego mozna jeszcze dodać kršżek Past To Present, na którym też pojawił się National Oczko.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
Ano właœnie! Oczko Zawsze ceniłem u Marka okładki płyt. Jego spojrzenie na szatę graficznš. I zawsze cieszyłem się że nie sš do zdjęcia zespołu tylko coœ skromniejszego ale jednoczeœnie pobudzajacego wyobraŸnię. Tak wystarczyla np. gitara w chmurach i ja od razu też błšdziłem w chmurach Uśmiech
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
no to jest setlista

http://www.mark-knopfler.info/news.htm
Sometimes you`re the windshield...
Sometimes you`re the bug...
Odpowiedz
Porównałem sobie z zapisem koncertu w Los Angeles, który mam na CD i widzę brak Michelangelo i przestawienie Red Dirt Girl z pozycji nr 6 na nr 3. Reszta bez zmian. Jedyna zmiana to bonus: All That Matters (ciekawe skšd pochodzi to nagrnie - moze z solowej trasy Marka?).
Ciekawe dlaczego Mark nagrywa koncert w Stanach, gdzie atmosfera nie była tak płomienna jak w Europie? Może ktoœ wie?
Odpowiedz
No właœnie... dlaczego brakuje Michaelangelo? Wiedziałem, że to nie będzie idealny zapis koncertu, nie byliby sobš przecież... Huh Szkoda, bo to jeden z tych numerów, które według mnie wypadły na tej trasie naprawdę dobrze.

Aaadam, All That Matters było grane na poczštku tejże trasy, w Europie. Brygada 'hamburska' może coœ na ten temat powiedzieć, prawda? Oczko

Cytat:Ciekawe dlaczego Mark nagrywa koncert w Stanach, gdzie atmosfera nie była tak płomienna jak w Europie? Może ktoœ wie?
Myœlę, że z tych samych powodów dla których album On The Night powstał z nagrań z ostatniej częœci trasy On Every Street, a nie z pierwszej jej częœci.Podobnie ma się rzecz z Alchemiš (zarejestrowanš podczas ostatnich koncertów z trasy LOG). Jest to w sumie zrozumiałe, że raczej nagrywa (utrwala) się coœ, co jest już dobrze ograne i przećwiczone, niż coœ, co dopiero się sprawdza. Jest to równiez jeden z powodów dla których na poczštku trasy często można usłyszeć utwory, które póŸniej nie sš wykonywane, gdyż np się nie sprawdziły, nie brzmiały dobrze etc. Atmosfera oczywiœcie ma znaczenie, lecz z punktu widzenia artysty kategorii MK, perfekcja wykonania ma moim zdaniem większe znaczenie. Stšd zdecydowano się na zarejestrowanie koncertu z Los Angeles (jednego z ostatnich) a nie np z Verony (albo z Hamburga Oczko ), gdzie atmosfera była na pewno nieporównywalnie gorętsza.
Odpowiedz
chyba się zgadzam Oczko
Na szczęœcie jest radiowa wersja koncertu z Verony na bootlegach! Brzmi œwietnie, niczego nie brakuje z setlisty, okładka tylko trochę gorsza Szczęśliwy
Odpowiedz
W wersji płyty do słuchania Diamenty przepadły Smutny
Odpowiedz
Co?
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
Odpowiedz
Ciekawe z jakiego koncertu dołożyli All That Matters na płyte do sluchania? Oczko
Odpowiedz
Właœnie czekam na odpowiedŸ Guy'a w tej sprawie Oczko
Odpowiedz
Guy odpisał, że All That Matters (jak i cała reszta) pochodzi z koncertu w Los Angeles... :wacko:
Przesłałem mu setlistę tego koncertu z komentarzem, że nie grali przecież wtedy tego numeru i ponownie czekam na odpowiedŸ Oczko Albo informacja o bonusie jest nieprawdziwa albo Guy coœ œciemnia, albo jeszcze coœ innego Oczko.
Odpowiedz
No właœnie też zauważyłem że jednak z Los Angeles. O co tu chodzi??? Jedno jest pewne ktoœ œciemnia Duży uśmiech
Odpowiedz
Guy œciemnia Oczko. Właœnie odpisał, że All That Matters zostało nagrane w Waszyngtonie.
Odpowiedz
Koobaa może spytaj Guy'a co on tam jeszcze ma nagrane i co trzeba zrobić, żeby te nagrania zdobyć? (w przypadku potrzeby dokonania jakiœ heroicznych czynów - zgłaszam się na ochotnika) :ph34r:
Odpowiedz