Liczba postów: 1,354
Liczba wątków: 57
Ot, taka ciekawostka znaleziona przed chwilą w internecie...
"Zatem taką proponuje Wam szkolny radiowęzeł, licząc, iż trafia ona w Wasze gusta. Nieraz staje się ona źródłem „inspiracji”, a często jest dla Was nowością, co – ku mojej uciesze – sprawia, że zainteresowanie nieznanymi dotąd artystami wzrasta. No jak się tu nie cieszyć, kiedy od czasu do czasu wpada ktoś zdyszany do pokoju naszej szkolnej rozgłośni i pyta: „ Kamil, co to przed chwilą było??!”. Wtedy z radością odpowiadam, iż był to np. „nowy” Mark Knopfler albo ta urocza dama, która śpiewała na ostatniej przerwie to Ive Mendes. Nie rezygnujemy również z „grania” tego, co znacie z list przebojów czy dyskotek – niemalże codziennie gramy nowości, czasem nawet przedpremierowo! Pamiętam(y) jednak o legendach i awangardach – nie brakuje takich artystów jak Jimi Hendrix, Janis Joplin, Elvis Presley, James Brown czy zespołów The Beatles, King Crimson, Pink Floyd, Led Zeppelin, Cream, The Doors, Procol Harum, The Rolling Stones, Queen, Dire Straits i wiele innych, które można by jeszcze długo wymieniać. Słowem – każdy znajdzie coś dla siebie."
(za: http://www.lo3.zabrze.pl/index.php?pg=pokaz&co=17 (może ktoś uczęszczał? - L.O. w Zabrzu; nie moje  - na tej stronie też ważne słowa Knopflera )
Liczba postów: 1,453
Liczba wątków: 44
Hieh, ja mam dyzur w mojej szkole w Radiowezle Szkolnym Cwiarteczka  (tak sie nazywa  i w kazdy pon i pt edukacja rzetelna, markowa  A jak sie komus nie podoba to juz jego problem  Ale przynajmniej grono gogiczne jest ze mna
You do what you want to
You go your own sweet way...
Liczba postów: 1,324
Liczba wątków: 25
Troche z innej beczki  .
"-Mamo zobacz, zobacz co mam! Kubek i program z koncertów. Troche drogie te gadzety, ale...
-Na AC to ci szkoda, ale na te głupoty to nie!!!  "
A na powaznie to my mother lubi Mareczka, co prawda nie jest takim wariatem jak ja, ale pwiem, ze jest tak w polowie fanka
A long time ago came a man on a track...
Liczba postów: 1,324
Liczba wątków: 25
Kiedys gdzies czytalem, ze na aukcji charytatywnej Jaques Villneuve* (nie wiem czy poprawnie napisalem) kupil gitare Marka Knopflera za 70 tysiecy funtów. Z drugiej strony, a co nie stac go
*dla mniej zainteresowanych-JV-kierowca Formuly 1
A long time ago came a man on a track...
Obrazek z TV - kiedyś jak jacyś FORMULArze stanęli na podium po wyścigach, wręczano im kwiaty (takie miłe panie im wręczały  ) to Mark do nich podszedł i robili z nim zdjęcia.
Może to właśnie chodziło wtedy o tego Jacquesa, że potem wymiana "rzeczy"
Liczba postów: 324
Liczba wątków: 14
to chyba ta fote widzialem w necie
Liczba postów: 1,453
Liczba wątków: 44
A ja mam z tego video ;P
You do what you want to
You go your own sweet way...
Liczba postów: 10
Liczba wątków: 0
Mam pytanie co do ciekawostek. Jak to jest z tym wstępem do Tunnel of Love o nazwie Carousel Waltz. Gdzieś przeczytałem, że skomponowali to panowie bodajże o nazwiaskach Rodgers i Hammerstein. Próbowałem znaleźc ten utwór, ale nici z tego. Może ktoś coś wie na temat Carousel Waltz i mogłby podać info, gdzie to znaleźć?
Liczba postów: 48
Liczba wątków: 2
<knopfan>
Ten utwór pochodzi z musicalu pt. "Carousel" z 1945r. Powstała również wersja filmowa pod tym samym tytułem w roku 1956. Udało mi się ściągnąć z sieci fragment "Carousel Waltz" i jeśli jesteś nim zainteresowany, napisz na sp9rjt@interia.pl
GM
GM
Gramofon analogowy w każdym domu.
BBC sessions- klawiszowy wstep Alana Clarka
Z nagrania koncertu w Warszawie na CD nr 2 znalazłem na razie takie oto ciekawostki...
(jeśli akurat przesłuchujecie ten bootleg czy coś, możecie zwrócić uwagę...)
Boom Like That od przejścia w 4:15 do 4:38 (chyba gra na ride), oraz solo gitarowe (!  które rozpoczyna się mniej więcej przy 5:10, no następnie ciekawe "zejście" od 5:41 - 5:47
Speedway At Nazareth > 5:58 - 6:42 (klawisze, gitarka, perkusja - niezła harmonia, harmonia dźwięków  ), a zwłaszcza moment od 6:32 - 6:39 (mniam  )
Telegraph Road moment od 5:16, i dalsze rozwinięcie... i 5:54 - 5:57
albo klawisz Matta z Why Aye Man
Liczba postów: 153
Macie jakieś linki do fotek, czy filmików z Formuły 1??????? Ja interesuję się tym sportem od 96 roku, wyraźnie te wątki mi umknęły
pisze się Jacques Villeneuve jakby co  , to mistrz świata z 1997 roku, obecnie słabo jeżdżący w słabym samochodzie.
Jak ktoś coś ma prosiłbym na mail pielkal@interia.pl
dzięki z góry
Liczba postów: 578
Liczba wątków: 6
słyszeliście? w czasie meczu siatkówki Polska-Serbia i Czarnogóra puścili na hali "Walk Of Life"
Sometimes you`re the windshield...
Sometimes you`re the bug...
Liczba postów: 93
Liczba wątków: 4
Cytat:Originally posted by HOWARD@May 7 2005, 07:42 PM
może ktoś uczęszczał? - L.O. w Zabrzu
Mój kumpel niedawno skończył tą szkołę
It's a critical solution
And the east coast got the blues
It's a mass of cofusion
Like the lies they sell to you...
Liczba postów: 123
Ja bede mial dla Was zagadke:
Jaki Wielki Zespol na wiele lat przed Markiem nagral piosenke pod tytulem 5:15?
Chris Isaak? Tylko to mi się kojarzy... Bo później David Bowie miał piosenkę z "5:15" w tytule, chyba coś z aniołkami było...
It's a critical solution
It's a mass of cofusion
Liczba postów: 123
 Akurat nie chodzilo mi o Isaaka, wczoraj wyczailem, ze taki utwor maja na koncie The Who  Sprawdzilem tez "Pros And Cons..." Watersa, ale ta plyta konczy sie na pare minut przed 5:15 rano
No popatrz  O tym "The Who" nie słyszałam [chodzi mi o piosenkę, nie o sam band  ]. Ale nawet tej piosenki Isaaka nie słyszałam w całości... Ani Bowiego...
It's a critical solution
It's a mass of cofusion
Liczba postów: 48
Liczba wątków: 2
W celu wątku odgrzania i nawiązania do koncertu z Mediolanu...
MFN - Guy poszedł na łatwiznę i przez cały utwór "zrzyna" z brzmienia klawiszy Johna Lorda z Deep Purple. Leniuszek
SOS - od 6:55 do 7:10 Posłuchajcie co w tym czasie wyprawia na basie Glen Worf.
Na pierwszym planie solo Marka i Glen mógłby sobie odpuścić bo i tak wszyscy koncentrują się na tym co robi jego pryncypał, a mimo to wycina takie tło, że proszę siadać.
GM
GM
Gramofon analogowy w każdym domu.
|