Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Po Co Nam Oficjalne Dvd?
Na proœbę kilku osób z forum wrzuciłem na Chomika najlepszy bootleg z poprzedniej solowej trasy "Shangri-Lille". Opis tego cuda znajdziecie na poczštku tego wštku - polecam, na prawdę warto.

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
Macsa A jaki jest najlepszy bootleg z trasy z 2001 roku i czy taki posiadasz?
Odpowiedz
Według mnie najlepszy jest "Live In Nimes" - koncert z 28.06.2001 r. (posiadam)

Jakieœ inne propozycje ??

Odpowiedz
Cytat:Originally posted by macsa@May 24 2008, 10:06 AM

Jakieœ inne propozycje ??
mnie strasznie podobal sie koncert z barcelony, tylko na nagraniu mam za duzo gory. genialne wejscie do money for nothing. juz niedlugo zaczne sciagac dvd z tego koncertu, z tym ze musze zaczekac az nabije mi sie ratio, bo nie chce bana, a sciagalem prawie 7gb dvd z warszawy 2005
Love, Peace & Dire Straits
Odpowiedz
Maćku, może wrzuciłbyœ na chomika flac od Banalnego Wywracanie oczami - cišgle nie mam całego, a chciałbym sobie wypalić płytkę. Serwer Jamborego wcišż milczy... Smutny
„ten sławny koncert DS z Bazylei” … „zdarlem te tasme do czarno-bialosci....”
Odpowiedz
Romku - wrzucę dzisiaj tš nowš wersję marki NICO - porównasz sobie...

Pozdrawiam Leœnych Ludzi

Uśmiech

Odpowiedz
Witam W wolnej chwili Macsa jakby dało rade to Live In Nimes 28.06.2001 można by też wrzucić Oczko
Odpowiedz
Dzięki Macsiu, jesteœ nieoceniony!
Pozdrawiam również ze œrodka wiosennego lasu.
„ten sławny koncert DS z Bazylei” … „zdarlem te tasme do czarno-bialosci....”
Odpowiedz
Ciężko teraz o wolnš chwilkę ale postaram się w tym tygodniu....

Odpowiedz
Dzięki masca Uśmiech
Odpowiedz
A mi marzy się uczestnictwo, w koncercie wielkich Hillbillsów !! Romku i Kubo - ale z was szczęœciarze, że mogliœcie być na tych występach !

Właœnie wpadł mi w ręce ostatni ich występ w klubie Ronnie'go Scott'a - ależ tego się słucha i oglšda. Ta atmosfera i ten klimat jest po prostu niesamowity, a Mark jest taki wyluzowany, zrelaksowany i uœmiechnięty ! Całkowita magia !!

Strasznie mi brakuje takiego Marka na obecnej trasie - teraz jest jakiœ taki zimny... Cišgle wytyka tych nieszczęsnych ludzi z kamerami, którzy próbujš utrwalić koncert na taœmie. Jakoœ mam już doœć cišgłego gadania Guy'a o tym jak to nieładnie filmować i nagrywać ich występy, a przecież przez kilkanaœcie lat nie było to problemem...Co się takiego zmieniło ? Przecież jaka by była strata gdyby do klubu Ronnie'go nie można było wnieœć kamerki ?? Jakie wspaniałe chwile nie zostały by zarejestrowane !! Coœ mi w tym całym zakazie filmowania nie pasuje...Jak ekipa nie wyda oficjalnego DVD z tej trasy to ja się wypisuje z klubu :unsure:

Nie ważne - cieszmy sie tym co mamy - ten koncert NHB jet po prostu magiczny. Znakomitoœci goœcinnie: Chris White, Dave O'Higgins, Bobby Valentino, Chris Barber

Zapraszam serdecznie !!

Skład zespołu: Mark Knopfler, Steve Phillips, Brendan Crocker, Guy Fletcher, Ed Bicknell, Marcus Cliff

Znakomici goœcie: Chris White(sax), Dave O'Higgins(sax), Chris Barber(puzon), Bobby Valentino(skrzypce)

Na szczególnš uwagę zasługuje wspaniała wersja Wild Theme (Local hero) zagrana przez Marka, Chrisa i Guy'a

Setlista:
1. Run me down
2. One way gal
3. Good rockin' tonight
4. Your own sweet way
5. Railroad worksong
6. Why worry
7. Water of love
8. Mississippi Blues
9. Hobo's lullaby
10. Meet me in the bottom
11. Denomination blues
12. K.C. Moan
13. Can't be satisfied
14. Blues stay away from me
15. Calling Elvis
16. Cool drink of water
17. His latest flame
18. Tomorrow night
19. House Rockin' Boogie
20. Are we in trouble now
21. Setting me up
22. Wild Theme (Local hero)
23. Feel like going home
24. The next time I'm in town

Zajawka:

http://www.youtube.com/watch?v=n1EOXaCx9ks

P.S.

Filipie - będziesz musiał na Nimes 2001 jeszcze chwilkę poczekać, sorki... Oczko

Odpowiedz
Macsa wielkie dzieki za koncert NHB właœnie kupiłem dodatkowy transfer
na chomiku i się scišga. A propo koncertów czy nie posiadasz w swoich
zbiorach coœ z trasy On every street bo ja mam tylko Nimes i Basel i magluje
na okršgło. A chetnie bym pooglšdał coœ innego np. Dortmund oczywiœcie
wybur pozostawiam tobie Uśmiech i oczywiscie poczekam na swojš kolejke .

ps.chetnie się też wymienie
Odpowiedz
Maćku to zależy jak na to spojrzymy. Jeœli ktoœ bezczelnie zasłania, filmuje czy oœlepia to ja to rozumiem że tak być nie powinno bo wszędzie sš jakieœ granice. Koncerty The Notting Hillbillies to jednak trochę inna bajka i może trochę inny Mark Uśmiech Mam na myœli przede wszystkim wielkoœć, rozmach. To byly zdecydowanie mniejsze występy i najczęœciej w klubach i sam Mark pewnie bardziej dostępny. Na obecnej trasie trzyma się bardziej standartów i jest maksymalnie skoncentrowany na muzyce. Nie chcę powiedzieć że mniej na luzie ale to jest jednak duża marka (sic!Oczko Uśmiech artysty. Tu muzyka liczy się najbardziej. Myœle że nie powinniœmy narzekać co do nagrywania zdjęć itd. jeœli by porównać jakie sš wymogi i restrykcje na koncercie np. Boba Dylana to Mark Knopfler pozwala nam na wszystko. Na koncercie Boba Dylana żadnych komórek, żadnych aparatów, żadnych zdjęć, żadnego filmowania czy nagrywania. To dopiero dziwak Uśmiech Nie wiem czy chciałbym być fanem Boba Dylana Duży uśmiech

ps. Maćku jaki klub masz na myœli piszac że się z niego wypisujesz ?
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Robson@Jun 16 2008, 11:39 AM

ps. Maćku jaki klub masz na myœli piszac że się z niego wypisujesz ?
no jak jaki? Duży uśmiech
Odpowiedz
No jaki? Duży uśmiech
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
czesc

no wlasnie na the police tez byly obostrzenia, zadnego filmowania komorek czy nawet fotek

wiec Mark nie ejst taki zly wiadomo ze bysmy chcieli wiecej ale postawmy sie w ich sytuacji

a zreszta Mark sie starzeje i napewno nie ma juz takiej cierpliwosci jak kiedys

cieszmy sie z tego co dalo sie ukrecic i uwiecznic na zdjeciach
Odpowiedz
mnie wystarczaja takie nagrania jakie mamy teraz. nagrania z publicznosci maja swoj klimat Uśmiech
Love, Peace & Dire Straits
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by macsa@Jun 15 2008, 10:33 AM
Strasznie mi brakuje takiego Marka na obecnej trasie - teraz jest jakiœ taki zimny... Cišgle wytyka tych nieszczęsnych ludzi z kamerami, którzy próbujš utrwalić koncert na taœmie. Jakoœ mam już doœć cišgłego gadania Guy'a o tym jak to nieładnie filmować i nagrywać ich występy, a przecież przez kilkanaœcie lat nie było to problemem...Co się takiego zmieniło ?
Spadły ceny sprzętu elektronicznego i jednoczeœnie o wiele więcej ludzi zaczęło nagrywać. I to wystarczyło. Reszta w wštku o wrażeniach z Torwaru.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
Każdy artysta ma swojš politykę Oczko Ja pisałam o bardzo korzystnym stanowisku Wilków w poœcie w tym temacie. To jest dopiero wspaniała rzecz! A Bob może woli żeby fani skupiali swojš uwagę na tym że gra, a nie na tym, że zdjęcie nie wyszło Oczko Faktycznie w tej sytuacji nie można nic zarzucić Markowi. Chociaż gdyby się przyczepić, to jednak można. Bo co złego jest w filmowaniu koncertów? :angry:
Maćku, ale Ty chyba nas nie opuœcisz? Huh
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
Mi się wydaje że takie zakazy majš i dobrš strone.Ponieważ z im większym
wysiłkiem nakrecony koncert lub zrobina fotka tym bardziej cenna.
Chyba nie kazdy by chciał żeby zdiecia i dvd leżały na półce w kiosku ruchu
naprawde jest ciezko co kolwiek znaleœc z Dire strits i Knopflera.
Chyba że ktoœ chce zmienić zamiłowania i pójœc na łatwizne to niech sie przezuci na Rolling Stones ich można spotkać wszedzie.
Odpowiedz