19.12.2011, 21:19
Trudno coś złowić w necie francuskim, bo tu strasznie pilnują i wyrzucają wszystko co jest nielegalnie zamieszczane. Tu akurat jestem za. Ale jakieś perełki są. http://www.youtube.com/watch?v=XntXVSywgFc
|
Najpiękniejsze Knopflerowe Sekundy
|
|
19.12.2011, 21:19
Trudno coś złowić w necie francuskim, bo tu strasznie pilnują i wyrzucają wszystko co jest nielegalnie zamieszczane. Tu akurat jestem za. Ale jakieś perełki są. http://www.youtube.com/watch?v=XntXVSywgFc
19.12.2011, 21:32
pikater napisał(a):Nie wiem Robson, ale mogę się dopytać. Wiem z pewnościa, że w jakimś filmie wykorzystał te nagrania i piosenkę wykonywaną przez F.Hardy.Nie pamiętam, ale chyba Metroland. Myślałem że ukazalo się coś z cyklu Contributions czyli gościnne udziały MK udokumentowane konkretnym zapisem na płycie a o czym nie wiedziałem. Ale raczej nic takiego się nie ukazało bo wszelkie gościnne udziały MK są podawane jako oficjalne komunikaty.
Something's going to happen
To make your whole life better Your whole life better one day pikater napisał(a):Trudno coś złowić w necie francuskim, bo tu strasznie pilnują i wyrzucają wszystko co jest nielegalnie zamieszczane. Tu akurat jestem za. Ale jakieś perełki są. http://www.youtube.com/watch?v=XntXVSywgFc przejrzałam to, i powiem że .. to musiał być dla niego horror, ten wywiad... aż mi się go żal zrobiło troszkę... jakieś mam mieszane uczucia po tym materiale... ale w ogóle to kochany jest, no.. naprawdę..... :/ no i raczej jednak nie mówi po francusku..
20.12.2011, 11:24
retro13 napisał(a):a to kawałek gdzie ten wpływ się podobno najbardziej zaznaczył ( nawet nazwisko Knopfler w tekście Ja pieprzę, mnóstwo pobrzmiewa!!
20.12.2011, 15:33
a kto by nie chciał tak grac jak on...?
20.12.2011, 16:22
retro13 napisał(a):przejrzałam to, i powiem że .. to musiał być dla niego horror, ten wywiad...Wybacz mi Retro13, ale ja będę szczery do bólu. Tak już mam. Przeczytałem Twoje wpisy na tym forum (posty się to chyba nazywa) i mam nieodparte wrażenie, że strasznie szybko osądzasz, wyciągasz wnioski, stwierdzasz fakty (wątpliwe zresztą) oraz oznajmiasz wszystko tak jakbyś miała wyłączność na prawdę. Nie podważam Twojej znajomości tematu, a już nie mam zamiaru Cię pouczać czy oskarżać o złą wolę. Ale jednak bardzo mi to przeszkadza i jak czytam, to nie mnie tylko. Nie miej mi za złe, ale chciałbym nie mieć racji, tym bardziej że jest to mój drugi dzień na tym forum. M. Knopfler na stwierdzenie Nagui'ego "Pan mówi po francusku" (Podkreślam, że to nie było pytanie tylko stwierdzenie. Oczywiście pod publikę, aby tę publiczność Mark jeszcze bardziej sobie zaskarbił. Żaden dziennikarz nie zadałby pytania w ten sposób "Vous parlez francais" bo to nie gramatycznie. Jak mówią Francuzi "c'est juste mais pas francais" Mark odpowiedział po francusku "Oui, un peux, mais mon francais n'est pas bon", potem dodał "terrible" co wynika ze skromności wyłącznie. Tak zresztą odpowiada większość obcokrajowców, nawet jeśli mówią perfekcyjnie. Tak już tu jest. Ja sam wiem po sobie. Mieszkam już tutaj blisko 30 lat. Gaduła jestem straszny ![]() Co do nagrywania z muzykami francuskimi, to ja to "wiem" ze słyszenia, bo niektórzy o tym mówią. A czy to prawda? Trzeba byłoby jego samego zapytać. Jak będę mógł to zapytam .Dlaczego uważasz, że to był dla niego horror - ten wywiad ? Moim zdaniem był, ale z powodu zdrowotnego. Co zresztą wytłumaczył na koncercie i to po francusku mówiąc "j'ai mal au dos". Miał problem z kręgosłupem i jak uważnie obejrzysz ten wywiad to na początku zauważysz, że miał trudności z posadowieniem się na stołku i aż się z bólu skrzywił. Jeśli dlatego uważasz, że to był horror - to się zgadzam , ale jeśli dlatego że udzielał wywiadu w TV francuskiej, to masz poważny problem. Trochę się boję, że przez moją wypowiedź się naraziłem. Takie mam dziwne odczucie ....Ale myślę, że mi wybaczysz ten przydługi nieco post. Merci.
20.12.2011, 17:00
Czy ktoś z Was ma Biografię MK w wydaniu komiksowym?
20.12.2011, 17:57
zaczęłam się tłumaczyć ale stwierdziłam że to bez sensu.
22.12.2011, 03:07
22.12.2011, 04:01
pikater napisał(a):Wybacz mi Retro13, ale ja będę szczery do bólu. Tak już mam. Brawo! Merci beaucoup!
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
22.12.2011, 04:04
Chociaż oczywiście masz rację z tym, że się naraziłeś
. Niedługo zostaniesz uznany za prowokatora.
22.12.2011, 16:53
A co Ty znów się bawisz w ocenianie czyichś wypowiedzi. Przecież Ty tu jesteś na etacie prowokatora
Something's going to happen
To make your whole life better Your whole life better one day
22.12.2011, 17:20
Robson napisał(a):A co Ty znów się bawisz w ocenianie czyichś wypowiedzi. Przecież Ty tu jesteś na etacie prowokatora Robson, przecież pisałem ironicznie - po prostu jak ja napisałem mniej więcej to samo, co pikater, to zostałem uznany za prowokatora .
22.12.2011, 17:37
Ludzie, ja nie chciałem
28.12.2011, 23:26
no i kij wszedł w mrowisko...
06.01.2012, 15:27
To jest gitara DON GROSH ELECTRAJET 2008, a ta na której MK wykonuje Get Lucky to nie Martin jak większość myśli lecz NS PHILLIPS 1985
06.01.2012, 16:40
Niekoniecznie pasuje do tytułu tematu, ale widzieliście to?
http://www.youtube.com/watch?v=3B3iNv53O...re=related
07.01.2012, 02:16
Pierre napisał(a):To jest gitara DON GROSH ELECTRAJET 2008, a ta na której MK wykonuje Get Lucky to nie Martin jak większość myśli lecz NS PHILLIPS 1985 Dziękuję i gratuluję wiedzy!!
29.01.2012, 04:09
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Knopflerowe Podsumowanie A.D.2008 | Ania_M | 23 | 37,989 |
03.01.2009, 12:34 Ostatni post: Angie |
|