01.02.2006, 19:05
Cytat:Originally posted by hillbilly@Jan 31 2006, 11:56 PMSłyszałem tę wersję Hillbilly.... Według mnie jest bardzo zbliżona do tego co Mark grał póniej na koncertach trasy Golden Heart i ostatecznie wydał na singlu... Faktycznie za czasów DS była dynamiczniejsza ale... to która sie bardziej podoba to chyba kwestia gustu. Mnie odpowiadaja oba warianty.
Nie wiem czy kiedys slyszles utwor "Long Highway" z Timothy White sessions, to zupełnie inna piosenka niz ta co Mark wydał na singlu WII. Jest dynamiczna, porywajšca i ma Dire Straitsowski charakter. Tego ostatniego brakuje mi na nowych płytach.
Zgadzam sie z Tobš, że muzycy otaczajšcy MK maja duży wpływ na ostateczny wyglšd jego utworów (choćby Guy potwierdził to w rozmowie specjalnie dla nas - więc nie jest to opinia obca dla tego forum...
) Masz rację - inni muzycy z całš pewnociš zmieniliby oblicze Markowej Muzyki - czy na lepsze? Nie mnie to oceniać. Sam fakt, że Mark nie ma ochoty na współpracę z innymi mówi o tym, że Jemu obecny stan odpowiada, że jest zadowolony... A, że niektórym mniej sie podoba? No có...Nigdy nie będzie idealnie... i zawsze się znajdzie co... 
Mnie osobicie Mike Henderson podobał się bardzo na trasie STP ale nie uważam, że jego osoba sprawiła, że była ta trasa "o niebo lepsza" od ostatniej.... Ostatnia trasa była bardzo dobra... nie lepsza... ale też nie gorsza.
Cytat:Ja juz nie chce kolejnej relaksacyjnej płyty do poduszki.. Chce rano jadšc do pracy posłuchać czego z zyciem: rocka, country, bluesa... a nie Irlandzkiej ballady ze skrzypcami w tle.Hmm... obawiam sie więc, że Mark Knopfler może nie spełnić Twych oczekiwań, zawsze możesz sobie "zapodać" co innego jadšc rano do pracy

Cytat:Jeli kto jest zainteresowany to może wrzucę to na serwer (jak już będzie czynny) i może kto dobrze władajšcy angielskim przybliży tym nie znajšcym kilka jaki istotnych sczegółów z tej sesji.Grzegorzu, chętnie bym posłuchał całoci i chętnie w miarę swoich mozliwoci przybliżyłbym kilka istotnych szczegółów z tej sesji.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...