Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guy Fletcher - Specjalnie Dla "knopfler.pl"!
Też mam kilka pytań Uśmiech

1. Playback. Co myœlisz o graniu z playbacku/półplaybacku i jakie Mark ma zdanie na ten temat. Wiem, że granie z pp to raczej doœć powszechna praktyka w krótkich występach dla TV i też zdarzyło wam się zagrać w takich przypadkach z pp. A jak to wyglšda na trasie w przypadku normalnych koncertów. Czy kiedykolwiek zagraliœcie jakiœ koncert z playbacku/półplybacku zarówno za czasów DS jak i solowej kariery Marka? I jak wyglšdała sprawa z oficjalnymi wydaniami koncertowymi (Alchemy, On The Night czy choćby zarejestrowany dla TV koncert "Thank You Australia & NZ"), gdzie wszystko musi być wykonane perfekcyjnie, z dopracowanym każdym szczegółem.

2. Kiedyœ powiedziałeœ że drażni was piractwo, nielegalne œcišganie (waszych) utwórów. Czy drażni was też to, że fani rejestrujš wasze występy w formie audio/video i potem rozpowszechniajš bootlegi po sieci i między sobš?

3. Koncerty na danej trasie sš wyreżyserowane. Jeden schemat powtarzany na każdym z koncertów poza kilkoma utworami, które sš zamieniane na niektórych występach. Dlaczego nie pozwolacie sobie na jakieœ odejœcie od chematu, improwizację, wzbogacenie występu elementami, których nie ma w scenariuszu?

4. Dire Straits już nie ma. Czy utrzymujecie jakieœ kontakty ze sobš? Czy Mark ma jakiœ kontakt z Johnem Illsleyem. Jeœli spotkalibyœcie kogoœ z byłego zespołu to mielibyœcie o czym rozmawiać i czy mógłbyœ pójœć z kimœ na piwo ze starej ekipy?

5. Sułtani Swingu. Z trasy na trasę coraz krótsza niż za czasów DS. Czy Mark zdecyduje się zagrać jeszcze kiedyœ tak długš wersję jak na Alchemy czy chociażby na trasie OES? (To pewnie pragnienie wielu fanów i moja osobista proœba :-))

6. Wielu fanów chętnie widziałoby jakiœ album akustyczny w stylu unplugged. Co o tym myœlicie?

7. Repertuar. Na każdš trasę macie pewien zestaw utwórw, niektóre grane już od wielu wielu lat. Nie myœleliœcie kiedyœ o wykonaniu na koncercie 2-3 nie wydanych na albumie utwórów jak Comerado, Small Potatoesczy In My Car? To urozmaiciłoby i bardzo wzbogaciło występy.

8. Co Mark powiedziałby na spotkanie z fanami z naszego forum, kiedyœ przy piwie, przy okazji koncertu w naszym kraju. Potraktujcie to jako zaproszenie dla całej ekipy muzyków przy okazji najbliższego koncertu w Polsce.

Ufffff
ale sie nagadałem, doœć już tego. Dzięki Kuba za możliwoœć zadania tych pytań Oczko postaram się o następne
It never rains around here
It just come pouring down
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Guy Fletcher - Specjalnie Dla "knopfler.pl"! - przez marcin.h - 11.12.2005, 11:59