16.11.2005, 02:22
Cytat:Originally posted by olaph72@Nov 15 2005, 11:06 PMTrudno sie z tym pogladem nie zgodzic... tym bardziej, ze skladanka Sultans of swing wciaz na polkach zalega...
W każdym większym sklepie muzycznym natykam się na stare albumy DS. Dlaczego więc "nowy" słuchacz nie może sobie po prostu kupić tamtych płyt?
Cytat:Nie widzę bynajmniej powodu, by wieszać psy na MK. Rzadko kiedy idea wydania składanki wychodzi od samego artysty. Zazwyczaj jest to strategia biznesowa wytwórni, a ta nie myli o słuchaczach tylko o nabijaniu swojej kabzyno i taka prawda jest... dlatego chyba przesada jest mowienie: "dlaczego on to zrobil?" albo "myslalem, ze jest ponad tym"
A takie skladanki dla mnie zawsze beda profanacja...
tylko ten kolekcjoner we mnie sie burzy...
Cytat:Kooba a słuchałe Portobello z 1982-12-17 Birmingham
u mnie ta wersja kosi wszystkie inne
w ogołe cały koncert jest niesamowity
a Mark jaki rozgadany
masz racje Grzes - to jest niesamowity wystep, jednak posiadam go w wersji "audience" i po prostu wieksza przyjemnosc sprawia mi sluchanie Portobello Belle z konsolety, tak jak to jest na MFN. Jesli istnieje nagranie z tego koncertu w jakosci "soundboard" to bez wahania - wychodzi na prowadzenie

Chociaz wersja z trasy On Every Street jest rowniez ciekawa... z solo Paula Franklina na pedal steel...
- niestety tu tez "tylko" nagranie z widowni...jesli chodzi o zbior B-sides - to oczywiscie jestem za. Stworzylem sobie taka plyte i gram ja bardzo czesto...
PS. jest dluzsza niz kazdy z albumow DS i MK
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...