10.11.2005, 07:50
Cytat:Originally posted by MARTINEZ@Nov 9 2005, 10:47 PMDobre Marti!
gra gorzej chociazby technicznie - widac to po tym ze gra glownie
na gibsonie i pensa - z lekkim overdrivem - wiecej echa i poglosu
a powszechnie wiadomo ze na tych gitarach sie latwiej gra
A skad to niby "powszechnie wiadomo" ze na Gibsonie i Pensie latwiej sie gra?
, kurcze, ja tez chetnie bym poprobowal...
Po za tym, gdyby "wyrzucic" kawalki w ktorych nie gra na Gibsonie lub na Pensie, to na ostatnich plytach raczej niewiele by zostalo...
Cytat:tak tak odzdzielala sie a teraz zlewa sie z tlem i jest rozmyta- czy my na pewno sluchamy tej samej muzyki? :blink:
solowki sa uproszczone pojedyncze dzwieki
A np What it is? - tez jest rozmyte? i solowki to uproszczone pojedyncze dzwieki?
Ja bynajmniej wcale nie twierdze, ze przyczyna dla ktorej latwiej sie gra starsze utwory jest fakt, ze wtedy gitara "bardziej sie oddzielala". Mialem tu na mysli raczej kwestie aranzacji i miejscami bardziej wyrafinowane akordy...
Cytat: w ktorej solowce z ostatnich plyt pojawilo sieMarti - przeciez caly styl Knopflera to fingerpicking, a nie sadzisz chyba, ze tylko stacatto i ten charaktreystyczny ...
prawdziwe fingerpicking ze Staccato i tym charakterystyczny prypppp
stanowia o kondycji technicznej jego grania? Osobiscie uwazam, ze gdyby zapragnal to... by nam jeszcze pokazal
Po prostu nie sprawia mu to pewnie juz takiej frajdy jak kiedys...Cytat:i szczerze wolalem te teksty o milosci do kobiety
niz o problemie pracujacych w niemczech czy cos w tym stylu
lub hamburgerze z mc
...Darling Pretty, Golden Heart, A Night in Summer Long Ago, Are we in Trouble Now, The Last Laugh, All that Matters... to przeciez tylko kilka ktore traktuja bynajmniej nie o .... hamburgerze

Pomimo, ze ja tez poznalem Marka przez DS i pomimo, ze ja rowniez (podobnie jak Ty, Marti) uwielbiam to wczesne, czyste, stratocasterowe brzmienie z pierwszych albumow - nie przekonales mnie, ze Mark gra teraz gorzej...
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...