25.03.2015, 10:25
Robson napisał(a):Rozumiem to. Ale ile można funkcjonować w takim zamkniętym układzie myślowymI dlaczego My Heart Has Never Changed czy Silver Eagle podoba mi się bardziej niz Terminal Of Tribute To.
Niestety te utwory przypominają w klimacie KTGC, a jak wiesz,ta płyta nie jest dla mnie najwybitniejszym dziełem. Natomiast nieco obrażająca jest opinia o zamkniętym układzie myślowym, bo płytę oceniam wysoko i podoba mi się. Gdybym odrzucał tamte utwory to pewnie dałbym 0/5. Skala pieciostopniowa chyba nie jest najlepsza... Cała płyta to dla mnie 7/10. Przyznasz że to dość wysoko? W tym rankingu KTGC to 3/10, widzisz różnicę?
A na marginesie to trzeba powiedzieć, że wiele osób słucha tej muzyki tylko ze względu na przeszłość Marka i nazwisko Knopfler, bo w w innym przypadku, gdyby taka płyta ukazała się nagrana przez XYZ to nie wiem, czy by była tak dobrze odbierana. I w związku z tym nie zabronisz mi mieć fantastycznych wspomnień związanych z DS i wczesnym solowym MK

I też mógłbym napisać coś o zamkniętym układzie myślowym, ale już to przerabialiśmy 7 lat temu, więc proszę, waż słowa nie lekce
and it's your face I'm looking for on every street...