18.03.2015, 07:50
scaffolder napisał(a):anrom - genialne pytanie - faktycznie przecież jego trasy to tylko hotel/scena/samochód/samolot. To byłoby super, gdyby sie okazało, że np. przez weekend chodził sobie po Krakowie - w ciemnych okularach i głęboko nasuniętej czapce dla kamuflażuA tak trochę dla żartu, a trochę dla uniknięcia górnolotnych tematów o coś przyziemnego bym zapytał (o ile wypada ??): np. 1/ czy odczuwa zwyczajną ludzką tremę przed wyjściem na scenę, 2/ jak dba o ręce - mam tu na myśli czy unika np. majsterkowania albo krojenia chleba
- przecież wystarczy przeciąć jeden kluczowy palec i koncert może być z głowy, 3/ co najchętniej popija na scenie, 4/ itd. coś w tym stylu
A na poważnie to co jest najpierw: tekst czy muzyka, czy może zwykle to idzie równocześne?
Tak, pytanie o dbanie o palce kołacze mi się w głowie już od wielu lat...
I sposób powstawania piosenek też mnie zastanawia, ale podejrzewam, że takie pytanie miał zadawane już wielokrotnie i gdzieś odpowiedzi są...
„ten sławny koncert DS z Bazylei” … „zdarlem te tasme do czarno-bialosci....”

A tak trochę dla żartu, a trochę dla uniknięcia górnolotnych tematów o coś przyziemnego bym zapytał (o ile wypada ??): np. 1/ czy odczuwa zwyczajną ludzką tremę przed wyjściem na scenę, 2/ jak dba o ręce - mam tu na myśli czy unika np. majsterkowania albo krojenia chleba