19.03.2014, 20:55
Alchemia była moją drugą płytą Dire Straits w historii - kupiłem ją na giełdzie płyt pod Halą Ludową we Wrocku...Był to rok 1996 i pierwsze prawdziwe, samodzielnie zarobione pieniążki - takich rzeczy się nie zapomina - pamiętam, że kosztowała jakieś dziesięć procent ówczesnej, mojej wypłaty. Płyta była mi już bardzo dobrze znana z kasety pożyczonej i skopiowanej od kumpla z klasy - zatem zakup był zupełnie świadomy i przemyślany. Z perspektywy czasu uważam, że wydane wówczas pieniądze to jedne z moich najlepiej wydanych...ile radości przez te kilkadziesiąt lat przyniosły mi te dwa srebrne krążki nie zliczę...
W ostatnią sobotę historia zatoczyła koło i po tylu latach dominacji srebrnego krążka powróciliśmy do płyty winylowej - zdecydowanie najlepiej wypadła wśród nośników przesłuchanych tego dnia - a były to CD, DVD, Blue-ray i Winyl (z przyczyn technicznych nie byliśmy w stanie przetestować kasety VHS i magnetofonowej).
Wspaniały rodzinny wieczór w najlepszym towarzystwie i najlepszą muzyką na świecie - czysta magia...
Dziękuję jeszcze raz wszystkim uczestnikom, a w szczególności małżonce za pyszny, okazjonalny serniczek oraz Filipowi za jego udekorowanie
KIEDY KOLEJNA, JAKAŚ ROCZNICA ??
Alchemy.jpg (Rozmiar: 90.78 KB / Pobrań: 18)
W ostatnią sobotę historia zatoczyła koło i po tylu latach dominacji srebrnego krążka powróciliśmy do płyty winylowej - zdecydowanie najlepiej wypadła wśród nośników przesłuchanych tego dnia - a były to CD, DVD, Blue-ray i Winyl (z przyczyn technicznych nie byliśmy w stanie przetestować kasety VHS i magnetofonowej).
Wspaniały rodzinny wieczór w najlepszym towarzystwie i najlepszą muzyką na świecie - czysta magia...
Dziękuję jeszcze raz wszystkim uczestnikom, a w szczególności małżonce za pyszny, okazjonalny serniczek oraz Filipowi za jego udekorowanie
KIEDY KOLEJNA, JAKAŚ ROCZNICA ??
Alchemy.jpg (Rozmiar: 90.78 KB / Pobrań: 18)

![[Obrazek: macsa.gif]](http://images.chomikuj.pl/button/macsa.gif)