11.10.2012, 11:44
fakungio: z przyczyn zdrowotnych
Lata temu, jak odkryłam frajdę ze słuchania muzyki w słuchawkach, dniami i nocami słuchałam w ten sposób na maksymalnej głośności... no i uszkodziłam sobie słuch, bo jeszcze nie wiedziałam wtedy, że we wszystkim trzeba znać umiar. Skutek jest dziś nie tylko taki, że słyszę słabiej niż kilka lat temu, ale i od słuchania muzyki w słuchawkach bardzo boli mnie głowa i na parę minut głuchnę totalnie, więc jak już słucham, to bardzo rzadko i jeśli nie na minimalnej, to na średniej głośności. I unikam słuchawek też ze względu na to, że mając do wyboru: rezygnację ze słuchania muzyki w słuchawkach lub z jazdy na koncerty, wolałam znacznie ograniczyć to pierwsze.
Taki ze mnie dziwny typ.
Jak widzę moich znajomych, którzy kroczą po ulicach ze słuchawkami i mają ustawioną maksymalną głośność tak, że słychać ich muzykę z daleka, to mnie ciarki po plecach przechodzą. Staram się ich trochę ostrzegać, ale ja przecież też nie wierzyłam, że można się tak urządzić, dopóki w pewnym momencie nie zorientowałam się, co sobie narobiłam.
Ale jak już zakładam słuchawki, to odpływam. Szczególnie przy Marku
Dzisiaj nie mogłam się powstrzymać i nastawiłam sobie "On every street"....
Lata temu, jak odkryłam frajdę ze słuchania muzyki w słuchawkach, dniami i nocami słuchałam w ten sposób na maksymalnej głośności... no i uszkodziłam sobie słuch, bo jeszcze nie wiedziałam wtedy, że we wszystkim trzeba znać umiar. Skutek jest dziś nie tylko taki, że słyszę słabiej niż kilka lat temu, ale i od słuchania muzyki w słuchawkach bardzo boli mnie głowa i na parę minut głuchnę totalnie, więc jak już słucham, to bardzo rzadko i jeśli nie na minimalnej, to na średniej głośności. I unikam słuchawek też ze względu na to, że mając do wyboru: rezygnację ze słuchania muzyki w słuchawkach lub z jazdy na koncerty, wolałam znacznie ograniczyć to pierwsze. Taki ze mnie dziwny typ.
Jak widzę moich znajomych, którzy kroczą po ulicach ze słuchawkami i mają ustawioną maksymalną głośność tak, że słychać ich muzykę z daleka, to mnie ciarki po plecach przechodzą. Staram się ich trochę ostrzegać, ale ja przecież też nie wierzyłam, że można się tak urządzić, dopóki w pewnym momencie nie zorientowałam się, co sobie narobiłam.
Ale jak już zakładam słuchawki, to odpływam. Szczególnie przy Marku
Dzisiaj nie mogłam się powstrzymać i nastawiłam sobie "On every street"....
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to
Tu można kupić moją książkę
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss