25.09.2012, 18:48
Po prawie miesiącu obcowania z nową muzyką MK kiedy pierwsze emocje powoli opadają bardzo wyraźnie zaczyna się wyłaniać dla mnie Knopflerowy kanon tego albumu. I tak bardzo lubię go słuchać.
Redbud Tree
Haul Away
Miss You Blues
Go, Love
Yon Two Crows
Seattle
Kingdom Of Gold
Got To Have Something - a zaraz potem Radio City koniecznie muszą być obok siebie bo nie ma miedzy nimi pauzy
Bluebird
Dream Of The Drowned Submariner
Osobna grupa to utwory: Privateering, Corned Beef City, Gator Blood i Blood And Water.
I oczywiście te rasowe bluesy w kolejności jakie w/g mnie są najlepsze
I Used To Could
Today Is Okay
Don't Forget Your Hat
Hot or What
After The Beanstalk
I jak tak już się zasłucham zapominam o wspaniałych bonusach i wcale After The Beanstalk nie jest ostatnim nagraniem MK w roku 2012. Przygoda trwa dalej Your Perfect Song, Occupation Blues, River of Grog i Follow The Ribbon nawet w takiej kolejności może być. Amen
Redbud Tree
Haul Away
Miss You Blues
Go, Love
Yon Two Crows
Seattle
Kingdom Of Gold
Got To Have Something - a zaraz potem Radio City koniecznie muszą być obok siebie bo nie ma miedzy nimi pauzy
Bluebird
Dream Of The Drowned Submariner
Osobna grupa to utwory: Privateering, Corned Beef City, Gator Blood i Blood And Water.
I oczywiście te rasowe bluesy w kolejności jakie w/g mnie są najlepsze
I Used To Could
Today Is Okay
Don't Forget Your Hat
Hot or What
After The Beanstalk
I jak tak już się zasłucham zapominam o wspaniałych bonusach i wcale After The Beanstalk nie jest ostatnim nagraniem MK w roku 2012. Przygoda trwa dalej Your Perfect Song, Occupation Blues, River of Grog i Follow The Ribbon nawet w takiej kolejności może być. Amen
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
To make your whole life better
Your whole life better one day