29.09.2005, 13:56
Bardzo jestem ciekawy Waszych opinii na temat muzyki country (nawet szeroko pojętej) Wydaje mi się, że osoby krytykujšce (a takich nie brakuje) często nie rozumiejš tego gatunku. A co tu rozumieć zapyta kto skoro to taka prosta muzyka
No włanie! I w tym problem. Nie dla mnie bo ja bardzo lubie country szeroko rozumiane. I tak naprawdę Mark Knopfler przyczynił się do tego aby mnie rozkochać w tej "krainie przestrzeni" jak jš sobie nazwałem
Może jeszcze wczeniej i poniej w audycji "Wszystkie Drogi Prowadzš Do Nashville" bylimy na bieżšco. To muzyka rzeczywicie nie skomplikowana i bez udziwnień opowiadajaca o prawdziwych ludziach, życiu, i problemach dnia codziennego (najczęsciej w Ameryce)
Kiedy gdzie wyczytałem, że tym co najbardziej rozzłociło fanów DS/MK były włanie kowbojskie zapędy Marka K. rodem z Nashville. Taka opinia pojawiła się po ukazaniu płyty "On Every Street" i chyba wiemy jakie utwory autor tej opinii miał na myli
Nawet jeli, dla mnie to country rock czy country na najwyższym poziomie i z najwyższej półki a przecież wszyskie dokonania MK znaczone sš elementami i zagrywkami country. Bardzo jestem ciekawy Waszych opinii. Czy Was też to rozzłociło czy wręcz przeciwnie? Ale sie rozgadałem. Sorry
No włanie! I w tym problem. Nie dla mnie bo ja bardzo lubie country szeroko rozumiane. I tak naprawdę Mark Knopfler przyczynił się do tego aby mnie rozkochać w tej "krainie przestrzeni" jak jš sobie nazwałem
Może jeszcze wczeniej i poniej w audycji "Wszystkie Drogi Prowadzš Do Nashville" bylimy na bieżšco. To muzyka rzeczywicie nie skomplikowana i bez udziwnień opowiadajaca o prawdziwych ludziach, życiu, i problemach dnia codziennego (najczęsciej w Ameryce) Kiedy gdzie wyczytałem, że tym co najbardziej rozzłociło fanów DS/MK były włanie kowbojskie zapędy Marka K. rodem z Nashville. Taka opinia pojawiła się po ukazaniu płyty "On Every Street" i chyba wiemy jakie utwory autor tej opinii miał na myli
Nawet jeli, dla mnie to country rock czy country na najwyższym poziomie i z najwyższej półki a przecież wszyskie dokonania MK znaczone sš elementami i zagrywkami country. Bardzo jestem ciekawy Waszych opinii. Czy Was też to rozzłociło czy wręcz przeciwnie? Ale sie rozgadałem. Sorry
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
To make your whole life better
Your whole life better one day