02.03.2005, 10:36
Cytat:Originally posted by pablosan@Mar 1 2005, 11:37 AMDzięki za powitanie, pablosan
Witamy na Forum![]()
"Gdyby Mozart urodził się dzisiaj, byłby Markiem Knopflerem" - kto to powiedział?
bardzo ciekawe!!!

Ja to powiedziałem. Może przesadzam, ale tak już się przyzwyczaiłem do Knopflera od dziecka, że tak naturalnie go uznaję za geniusza, jak uznaje się Mozarta. A takie kompozycje jak "Telegraph Road" przywodzą mi na myśl właśnie jakieś utwory klasyczne - długie, ze zmianami tempa, zaskakujące no i takie, że można ich słuchać w nieskończoność.
Offtopic, przepraszam. Co do Listy Przebojów, to bym przy okazji chciał zwrócić uwagę na piosenkę "Być jak Robert Makłowicz" - genialny kabaret! Ostatnio 15-te miejsce na liście, a nigdzie indziej nie miałoby prawa życia. Bo Lista Trójki jest bardzo specyficzna i elitarna, więc sprężmy się i zagłosujmy wszyscy (131 forumowiczów! Powinno wystarczyć) na Marka (i Davida
), bo geniusz nie może zostać poza nawiasem!A przy okazji: przed Listą zawsze Niedźwiedź przypomina notowanie sprzed 1000 notowań (zapętliłem) i miło się słucha starego, dobrego, Brothers In Arms, nie?
Pozdrawiam wszystkich, postaram się w przyszłości pisać bardziej do rzeczy
<span style=\'color:blue\'><span style=\'font-size:9pt;line-height:100%\'>Słucham tylko MARKOWEJ muzyki!</span></span>