06.01.2012, 04:14
Robson napisał(a):Ja tylko wyraziłem swoje i tylko swoje odczucia. Jedynka i "Communique" w porównaniu z MM wydają mi sie stylistycznie bardziej równe. Owszem z Jedynki wyróżniają się Sułtani ale już "Communique" to album w moim odczuciu bardziej spójny. Na "Making Movies" po raz pierwszy mamy instrumenty klawiszowe, utwory powoli zaczynają sie rozrastać i gołym okiem widać że "Tunnel of Love" stoi na podium po pierwszym przesłuchaniu. Smutne czy radosne to nie to kryterium. Np. "Les Boys" dzieli przepaść z utworem który ten album otwiera. I takie podejście do tej płyty miałem na myśli.
Wiesz, ja w ogóle "Les Boys" bym wykluczył z jakichkolwiek dywagacji, ten utwór zupełnie nie pasuje do tej płyty. OK, być może ja rzeczywiście patrzę na muzykę nie przez pryzmat jej aspektów technicznych.
Po prostu ja lubię każdą płytę DS, ale chyba najbardziej właśnie tę - widać to chociażby po tym, że dwa lata temu głosowałem na nią inaczej ("Expresso Love" na pierwszym miejscu, "ToL" na drugim).
I uwielbiam tę płytę także ze względu na to - http://www.youtube.com/watch?v=3B4JofIIWaY. Moim zdaniem to najlepsze wykonanie koncertowe w historii DS
.
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
A new morning has begun..."