03.12.2011, 16:09
adam82 napisał(a):Taka refleksja mnie naszła jak sobie przypomniałem tę uwagę Fakungio wczorajszą. Retro poznaje Marka w trybie ultra ekspresowym i to jest chyba znak czasów, my tak nie mogliśmy. Jak ktoś poznawał tę muzykę od 25 lat jak Ty, albo ja, to była zupełnie inna para kaloszy. Po pierwsze pamiętam jak w szkole podstawowej po lekcjach w cenie kanapki praktycznie kupowałem Communique, i to było wydarzenieale to była kwestia ówczesnego rynku kasetowego po transformacji ustrojowej, gdy kasety kosztowały grosze. Potem przeskok na CD i uczniowskie realia finansowe sprawiały, że nie mogłeś w 2 dni mieć wszystkich płyt na dysku, albo o zgrozo
poznać wszystko przez youtube. Teraz żyjemy w matrixie, przypomnijcie sobie scenę z Piątego Elementu gdzie bohaterka przyswaja wiedzę na temat historii ziemi - transfer danych po prostu
Masz Amazon, a po pierwsze internet, gdzie masz dostęp do niewyobrażalnego źródła wiedzy i danych. I trudno z tego dobrodzejstwa nie korzystać
Oczywiście, ale ściąganie i szybkie przyswajanie to nie to samo co obcowanie przez tak długi czas z tą muzyką. I to mi chodziło

ale to była kwestia ówczesnego rynku kasetowego po transformacji ustrojowej, gdy kasety kosztowały grosze. Potem przeskok na CD i uczniowskie realia finansowe sprawiały, że nie mogłeś w 2 dni mieć wszystkich płyt na dysku, albo o zgrozo
poznać wszystko przez youtube. Teraz żyjemy w matrixie, przypomnijcie sobie scenę z Piątego Elementu gdzie bohaterka przyswaja wiedzę na temat historii ziemi - transfer danych po prostu