02.12.2011, 20:33
fakungio napisał(a):Retro - za dużo i za szybko chcesz wszystko pojąćTaka refleksja mnie naszła jak sobie przypomniałem tę uwagę Fakungio wczorajszą. Retro poznaje Marka w trybie ultra ekspresowym i to jest chyba znak czasów, my tak nie mogliśmy. Jak ktoś poznawał tę muzykę od 25 lat jak Ty, albo ja, to była zupełnie inna para kaloszy. Po pierwsze pamiętam jak w szkole podstawowej po lekcjach w cenie kanapki praktycznie kupowałem Communique, i to było wydarzenie
(...)
Daj sobie czas, a wszystko się poukłada.. Wtedy na prawdę przesiąkniesz jego muzyką.
Ja słucham jego muzyki od 25 lat i znam każdą zagrywkę na pamięć..
ale to była kwestia ówczesnego rynku kasetowego po transformacji ustrojowej, gdy kasety kosztowały grosze. Potem przeskok na CD i uczniowskie realia finansowe sprawiały, że nie mogłeś w 2 dni mieć wszystkich płyt na dysku, albo o zgrozo
poznać wszystko przez youtube. Teraz żyjemy w matrixie, przypomnijcie sobie scenę z Piątego Elementu gdzie bohaterka przyswaja wiedzę na temat historii ziemi - transfer danych po prostu
Masz Amazon, a po pierwsze internet, gdzie masz dostęp do niewyobrażalnego źródła wiedzy i danych. I trudno z tego dobrodzejstwa nie korzystać
So now we're passing strangers, at single tables.
Still trying to get over,
Still trying to write love songs for passing strangers.
All those passing strangers.
And the twinkling lies, all those twinkling lies,
Sparkle with the wet ink on the paper.
Still trying to get over,
Still trying to write love songs for passing strangers.
All those passing strangers.
And the twinkling lies, all those twinkling lies,
Sparkle with the wet ink on the paper.