Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Metal Fest 2012 - dyskusja o zacofanym społeczeństwie
pablosan napisał(a):Numitor

Tak, tego się spodziewałem. Widzisz tylko jedną stronę medalu. Jak jesteś taki kozak, to zastąp kapelanów w szpitalach, zrób sobie wycieczkę po oddziale np. onkologicznym i pogadaj z ludźmi, ok?

Może jakieś konkrety dotyczące kościoła jako hamulcowego rozwoju i zacofania w obecnej chwili?

W nieodległej historii świata pojawili się wielcy "reformatorzy": Marks i Engels. Co było dalej to chyba nie muszę Ci pisać, prawda?

Nie, absolutnie nie widzę jednej strony medalu. Zgadzam się z Tobą całkowicie odnośnie kapelanów w szpitalach.

Po prostu nie chcę, żeby dzieci, które mają sześć lat miały religię i patrzyły dwa neutralne symbole: kryż i polskie godło. Ponieważ kryż NIE jest symbolem nas wszystkich. Nie każdy Polak musi się z nim utożsamiać.

Staram się na to patrzeć obiektywnie, ale nie dam sobie wmówić, że to katolicy są dyskryminowani.

Mam podawać Tobie przykłady? Naprawdę nie widzisz ich na co dzień? Podawałem dwa wcześniej - UE oraz WOŚP. Mam pisać o antykoncepcji? Zapłodnieniu in vitro?

Pablosan, ja uwielbiam wiele rzeczy związanych z Kościołem - osób, wydarzeń, obiektów, etc., i mógłbym napisać teraz elaborat chwalący KK, ale przecież nie o tym rozmawiamy Oczko. Równie dobrze mógłbym Tobie zarzuć, że widzisz jedną stronę medalu Oczko.
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Metal Fest 2012 - dyskusja o zacofanym społeczeństwie - przez numitor - 26.11.2011, 17:29