25.11.2011, 00:21
Stary, ale kto chce mieć państwo ateistyczne. To takie same brednie jak państwo kościelne, stawianie sobie jakiegoś dogmatu. Mówię jedynie o respektowaniu konstytucji, która, dzięki bogu
stanowi o tym, że Polska jest państwem świeckim i wszystkie związki wyznaniowe działają na takich samych prawach. Jestem jak najbardziej za religioznawstwem w szkołach. Niech dzieci się uczą jak ludzie się napi***alali przez tysiące lat z powodu różnych powymyślanych abstrakcji. Ale niech te dzieci może już z tego powodu się nie napierd... . Moim zdaniem religie są raczej problemem a nie krokiem do przodu ludzkości. Ale dajmy każdemu to osądzić wedle siebie, a nie karmmy dzieci przetworzoną papką informacyjną od przedszkola. Uważam, że nie taka jest rola państwa i uważam, że nie jest rolą podatników, którzy mają ciekawsze rzeczy do zrobienia z pieniędzmi, budowanie Świątyni Opatrzności, czy jak to tam się nazywa. Jeśli wam to odpowiada, to ok, powodzenia życzę. Ja jednak chciałbym to zmienić.
PS: Ragpicker's Dream to przepiękna kolęda! Ale zadowolę się przed spaniem "Christmass Album" Jethro Tull - wyborna płyta.
stanowi o tym, że Polska jest państwem świeckim i wszystkie związki wyznaniowe działają na takich samych prawach. Jestem jak najbardziej za religioznawstwem w szkołach. Niech dzieci się uczą jak ludzie się napi***alali przez tysiące lat z powodu różnych powymyślanych abstrakcji. Ale niech te dzieci może już z tego powodu się nie napierd... . Moim zdaniem religie są raczej problemem a nie krokiem do przodu ludzkości. Ale dajmy każdemu to osądzić wedle siebie, a nie karmmy dzieci przetworzoną papką informacyjną od przedszkola. Uważam, że nie taka jest rola państwa i uważam, że nie jest rolą podatników, którzy mają ciekawsze rzeczy do zrobienia z pieniędzmi, budowanie Świątyni Opatrzności, czy jak to tam się nazywa. Jeśli wam to odpowiada, to ok, powodzenia życzę. Ja jednak chciałbym to zmienić. PS: Ragpicker's Dream to przepiękna kolęda! Ale zadowolę się przed spaniem "Christmass Album" Jethro Tull - wyborna płyta.
So now we're passing strangers, at single tables.
Still trying to get over,
Still trying to write love songs for passing strangers.
All those passing strangers.
And the twinkling lies, all those twinkling lies,
Sparkle with the wet ink on the paper.
Still trying to get over,
Still trying to write love songs for passing strangers.
All those passing strangers.
And the twinkling lies, all those twinkling lies,
Sparkle with the wet ink on the paper.