19.10.2011, 15:18
SmokEustachy napisał(a):Precyzuję moją myśl: z punktu widzenia klasycznego DS kwakającego BiA jest inna, w solowej twórczości widać podobieństwo koncepcji.
Akurat Privateering mógłby się ukazać za czasów DS, może i na BiA a na On Every Street na pewno . Dobiję Martineza o.
Już czas aby w końcu świadomie każdy sobie zdał sprawę że przecież to ten sam Mark Knopfler. I mnóstwo jest takich utworów z solowych płyt które moglyby być wykorzystane na płytach DS. Tu znów ocieramy się o kwestie szyldu. A jednocześnie ten sam Mark podejmujący nowe wyzwania dla siebie i swojego zespolu. I nawet jeśli się zmienił czy my się nie zmieniamy? Czy wiek ma tu jakieś znaczenie? Owszem i to duże. Kiedyś do pewnych spraw, choćby do muzyki podchodziłem zupełnie inaczej. Czegoś innego szukam teraz niż kiedyś. To dotyczy wszystich. Przecież doskonale wiemy że drugiej płyty Lover Over Gold nie będzie. Może czas się wyzwolic z marzęń za drugim Telegraph Road czy Private Investigations. Wiem że to miła rzecz pomarzyć za muzyką na której żeśmy się wychowali. Ale ileż można?
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
To make your whole life better
Your whole life better one day