aaadam - podziwiam, podziwiam. Przyznam się, że chciałbym skompletować dyskografie właśnie klasyków, ale niestety wymaga to dużych nakładów finansowych. A muzyki, albumów jest kosmicznie dużo. Np. samo skompletowanie klasyki rocka progresywnego (nie tylko brytyjskiego) to co najmniej kilkaset płyt, nie mówiąc o fusion czy jazzie, czy muzyce klasycznej które są odrębnymi wielkimi światami.
Gdzie można zamówić takie wydania?
Mam jeszcze pytanie - czy Twoim zdaniem ogólnodostępne miksy płyt Genesis z 2007 r. są dobre czy istnieją jeszcze lepsze? Ja sądzę, że nie wyszły jak na razie lepsze, bardziej przejrzyste remastery najbardziej zasłużonych kapel, ale może o czymś nie wiem.
Co do King Crimson to podstawowe dyski albumów wydawanych od 2009 roku z okazji 40 lecia grupy praktycznie nie różnią się (w brzmieniu) od tych wydanych z 30 rocznicy. Ja przynajmniej nie wychwyciłem.
Gdzie można zamówić takie wydania?
Mam jeszcze pytanie - czy Twoim zdaniem ogólnodostępne miksy płyt Genesis z 2007 r. są dobre czy istnieją jeszcze lepsze? Ja sądzę, że nie wyszły jak na razie lepsze, bardziej przejrzyste remastery najbardziej zasłużonych kapel, ale może o czymś nie wiem.
Co do King Crimson to podstawowe dyski albumów wydawanych od 2009 roku z okazji 40 lecia grupy praktycznie nie różnią się (w brzmieniu) od tych wydanych z 30 rocznicy. Ja przynajmniej nie wychwyciłem.
Nie gram z nut, gram z serca