Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2012 - Zlot IX - 26.05.2012 Kraków, Mały Rynek 4
SmokEustachy napisał(a):Ustalmy jednak może że jak zaczynamy to zaczynamy i jak o 17 to o 17.

Chyba tylko pierwsze 2-3 zloty były rozpoczynane o konkretnej, wcześniej ustalonej godzinie, że jak 18.00, to 18.00.

To było dobre, bo wielu znajomych mogło przyjść na konkretną godzinę i wtedy wysłuchać głównego koncertu muzyków.
Potwierdzają tez to znajomi, których zawsze zapraszam.
Wciąż, rok w rok pytają: "To o której mamy przyjść Was posłuchać?"
Oczko

SmokEustachy napisał(a):Musimy się też liczyć z ludźmi co z całej Polski przyjeżdżają i kiedy mają razem próbować? przez Skype puki jeszcze jest? Dlatego ja na koncerty i jamowanie zapatruje się bardzo pozytywnie, a nie znoszę marudzenia niezadowolonych z siebie Artystów.

Ja również ubolewam nad tym, że po/przed głównymi koncertami jest ogólnie wielki problem, żeby zagrać parę sztandarowych kawałków DS, które chyba wszyscy znają.
Być może ja się kompletnie nie znam, albo jako grającemu na perkusji, się tylko wydaje, że zagrać coś w 4 osoby jest bardzo łatwo.
Chciałem prosić o wyjaśnienie - czy to faktycznie jest takie trudne, zebrać się dobrze grającym gitarzystom i zagrać z 5-7 kawałków?
Do tego klawisze i bas?
Podkreślam. Nigdy nie miałem gitary w rękach i może nie zdaję sobie sprawy z tego, jak to jest trudne zagrać razem w 4-5 osób Sułtansów, walk of life, czy inne kawałki;-)
Ale zauważam jedno, albo gitarzyści na zlocie są ogromnymi profesjonalistami i za Chiny Ludowe nie zagrają jak nie znają czegoś bardzo dobrze, żeby czasem jakaś nutka fałszu nie została rozpoznana przez gości, albo się wstydzą, albo nie wiem co jeszcze Duży uśmiech
O co w tym wszystkim chodzi, ze nie chcecie(my) swobodnie pograć ze sobą?
Obawa przez blamażem?Nie sądzę, a może brak wiary we własne możliwości?Duży uśmiech
Czy to jest zlot fanów czy może występ na Live8? Duży uśmiech
Szkoda, że brak tej spontaniczności czasem...
knopfler.pl na Facebooku - https://www.facebook.com/knopflerpl

Perkusja jest jedna a pałki są dwie :]

"Drummers have the biggest instruments... Uśmiech"
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
2012 - Zlot IX - 26.05.2012 Kraków, Mały Rynek 4 - przez HOWARD - 06.06.2011, 22:11