07.01.2015, 14:35
Chciałbym wierzyć, że to jest możliwe. Knopfler niestety nas nie rozpieszcza i nie należy do osób, które lubią zatapiać się w archiwach. W zasadzie, poza koncertem z Emmylou Harris, nie mamy żadnego kompletnego koncertowego wydawnictwa. Z materiałow historycznych Mark sięgnął tylko po Alchemy, które i tak zostało wydane ponownie w okrojeniu.
Ciekawe, które koncerty zostały profesjonalnie sfilmowane podczas BIA. Wiemy o Sydney (sam nie pamiętam, czy on był filmowany czy nagrywany przez zamontowane kamery?) i niekompletnym nagraniu z Wembley. Nasuwa się pytanie, czy pozostałe koncerty z Wembley też zostały sfilmowane. Do tego dochodzą areny, które miały wewnętrzny system nagrywania obrazu. Jeśli mnie pamięć nie myli, to hala Summit w Houston rejestrowała w taki sposób koncerty. Może ten sierpniowy Dire Straits też?
Już nawet nie chcę myśleć o latach 1978-83...
Ciekawe, które koncerty zostały profesjonalnie sfilmowane podczas BIA. Wiemy o Sydney (sam nie pamiętam, czy on był filmowany czy nagrywany przez zamontowane kamery?) i niekompletnym nagraniu z Wembley. Nasuwa się pytanie, czy pozostałe koncerty z Wembley też zostały sfilmowane. Do tego dochodzą areny, które miały wewnętrzny system nagrywania obrazu. Jeśli mnie pamięć nie myli, to hala Summit w Houston rejestrowała w taki sposób koncerty. Może ten sierpniowy Dire Straits też?
Już nawet nie chcę myśleć o latach 1978-83...
...now the sun's gone to hell...
...and the moon's riding high...
...and the moon's riding high...