21.07.2005, 20:14
No, ja spróbuję ułożyć swój Top 12 (kolejność przypadkowa, tak jak przyszło do głowy):
1. Dire Straits - Tunnel of Love (i wszystkie inne pieśni DS...)
2. Perfect - Bażancie życie/Ale wkoło jest wesoło/Obracam w palcach złoty pieniądz (ech, te dialogi gitar :-))
3. Budka Suflera - Za ostatni grosz
4. Elektryczne Gitary - Kinga/Marymoncki Dżon (z, moim zdaniem, genialnej płyty "Huśtawki")
5. T.Love - Warszawa/Jest super
6. Deep Purple - Black Night/Perfect Strangers/Soldier of Fortune
7. Pink Floyd - (również wszystkie, żeby wymienić Money, Wish You Were Here, High Hopes, Us and Them, Comfortably Numb)
8. Mike Oldfield - Moonlight Shadow/Ommadawn
9. Lady Pank - Zostawcie Titanica/Sztuka latania/Mała wojna/Zawsze tam gdzie ty
10. Metallica - Nothing Else Matters/One/Creeping Death/Fade to Black
11. The Offspring - Genocide/Why Don't You Get a Job/Gone Away
12. a także moja przedszkolna (hehe :-),sic!
miłość - Jean Michel Jarre - Oxygene i inne...
Nie wspomnialem również o takich swietnych zespolach i wykonawcach, jak Led Zeppelin, Oddział Zamknięty, Black Sabbath, Iron Maiden, Dżem, Roger Waters, Golden Life czy Wishbone Ash (kto jeszcze pamięta tę wspaniałą kapelę, która zagrała ostatnio świetny darmowy koncert przed Palacem Kultury i Nauki w Wawie?).
I tak ciężko wybrać te najlepsze, jest tyle genialnych utworów na świecie, że i Top 1000 by nie załatwił sprawy. Zauważyłem, że na forum jest mniejsze zainteresowanie polską muzyką, która w niczym nie ustępuje miejsca zagranicznej tudzież angielskojęzycznej. (oczywiście, nie mam na mysli disco polo i pożal się boże naszych hiphopowców...)
1. Dire Straits - Tunnel of Love (i wszystkie inne pieśni DS...)
2. Perfect - Bażancie życie/Ale wkoło jest wesoło/Obracam w palcach złoty pieniądz (ech, te dialogi gitar :-))
3. Budka Suflera - Za ostatni grosz
4. Elektryczne Gitary - Kinga/Marymoncki Dżon (z, moim zdaniem, genialnej płyty "Huśtawki")
5. T.Love - Warszawa/Jest super
6. Deep Purple - Black Night/Perfect Strangers/Soldier of Fortune
7. Pink Floyd - (również wszystkie, żeby wymienić Money, Wish You Were Here, High Hopes, Us and Them, Comfortably Numb)
8. Mike Oldfield - Moonlight Shadow/Ommadawn
9. Lady Pank - Zostawcie Titanica/Sztuka latania/Mała wojna/Zawsze tam gdzie ty
10. Metallica - Nothing Else Matters/One/Creeping Death/Fade to Black
11. The Offspring - Genocide/Why Don't You Get a Job/Gone Away
12. a także moja przedszkolna (hehe :-),sic!
miłość - Jean Michel Jarre - Oxygene i inne...Nie wspomnialem również o takich swietnych zespolach i wykonawcach, jak Led Zeppelin, Oddział Zamknięty, Black Sabbath, Iron Maiden, Dżem, Roger Waters, Golden Life czy Wishbone Ash (kto jeszcze pamięta tę wspaniałą kapelę, która zagrała ostatnio świetny darmowy koncert przed Palacem Kultury i Nauki w Wawie?).
I tak ciężko wybrać te najlepsze, jest tyle genialnych utworów na świecie, że i Top 1000 by nie załatwił sprawy. Zauważyłem, że na forum jest mniejsze zainteresowanie polską muzyką, która w niczym nie ustępuje miejsca zagranicznej tudzież angielskojęzycznej. (oczywiście, nie mam na mysli disco polo i pożal się boże naszych hiphopowców...)