18.07.2005, 00:09
Wysiliłem się i spróbowałem ułożyć taką listę. Jednak się da, chociaż za pół roku jak ją przeczytam to stwierdzę że teraz wyglądałaby ona zupełnie inaczej...
Wybrałem po jednym ulubionym wykonawcy i od każdego z nich jeden utwór, który robi na mnie największe wrażenie. Uwzględniam DS i MK jako to samo.
1. Pink Floyd - Comfortably Numb
2. Queen - The Show Must Go On
3. Budka Suflera - Jest taki samotny dom
4. Dire Straits - Telegraph Road
5. Dżem - Wehikuł Czasu
6. The Eagles - Hotel California
7. Chris Rea - The Road To hell
8. TSA - 51
9. Deep Purple - Smoke On The Water
10. SBB - Memento z banalnym tryptykiem (głównie nowsze wersje koncertowe)
11. Led Zeppelin - Stairway To Heaven
12. i tu mamnajwiększy problem hmmm... Eric Clapton - Layla (szcz. akustyczna)
kolejność od m 5 w dół raczej przypadkowa
Oczywiście tworzenie takiej listy jest dziwne,trudne i nieco sztuczne, bo niby czemu mam się ograniczać w 10, 12 czy 15 utworów? Poza tym ja zdecydowałem się wybrać po jednym utworze każdego artysty, co też jest raczej sztuczne bo np Echoes (którego tu nie ma bo najbardziej przemawia do mnie Comf Numb) Pink Floydów podoba mi się zdecydowanie bardziej niż np. Layla czy Hotel California, ale w takim przypadku na liście byłyby tylko utwory PF, DS, Dżemu, Queen i Budki.
Wybrałem po jednym ulubionym wykonawcy i od każdego z nich jeden utwór, który robi na mnie największe wrażenie. Uwzględniam DS i MK jako to samo.
1. Pink Floyd - Comfortably Numb
2. Queen - The Show Must Go On
3. Budka Suflera - Jest taki samotny dom
4. Dire Straits - Telegraph Road
5. Dżem - Wehikuł Czasu
6. The Eagles - Hotel California
7. Chris Rea - The Road To hell
8. TSA - 51
9. Deep Purple - Smoke On The Water
10. SBB - Memento z banalnym tryptykiem (głównie nowsze wersje koncertowe)
11. Led Zeppelin - Stairway To Heaven
12. i tu mamnajwiększy problem hmmm... Eric Clapton - Layla (szcz. akustyczna)
kolejność od m 5 w dół raczej przypadkowa
Oczywiście tworzenie takiej listy jest dziwne,trudne i nieco sztuczne, bo niby czemu mam się ograniczać w 10, 12 czy 15 utworów? Poza tym ja zdecydowałem się wybrać po jednym utworze każdego artysty, co też jest raczej sztuczne bo np Echoes (którego tu nie ma bo najbardziej przemawia do mnie Comf Numb) Pink Floydów podoba mi się zdecydowanie bardziej niż np. Layla czy Hotel California, ale w takim przypadku na liście byłyby tylko utwory PF, DS, Dżemu, Queen i Budki.