Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zasady zabawy
Nie widzę sensu zmiany zasad w trakcie gry. Zresztą - system, który opisujesz tak naprawdę nie różni się znacząco - myślę, że wyniki byłby bardzo zbliżone. Jednak uważąm, że Twój pomysł idealnie nadaje się do głosowania na finałową dwudziestkę. Dziękuję za inspirację!

Pablosan w żaden sposób nie udowodnił słabości. A nawet jeśli tak - w podobny sposób mógłby udowodnić słabość Twojego systemu. Przecież, gdybyśmy głosowali tak jak mówisz, Pablosan również nie potrafiłby wskazać najsłabszego utworu.

W zasadach naszej zabawy chciałbym wprowadzić jedną, wydaje mi się, że sensowną, zmianę. Chodzi o głosowanie na listę rezerowych utwórów. Początkowo chciałem, aby każdy oddał dwa głosy. Teraz myślę jednak, że z wielu wzgledów nie jest to dobre rozwiązanie. Proponuję, żeby każy oddał dziesięć głosów - analogicznie do poprzednich rund. To znaczy - wybrał spośród wszystkich (będzie ich 36) utworów rezerwowych dziesięć i przydzielił im punkty. Pierwszemu - dziesięć, ostatniemu - jeden. Myślę, że nie będzie to takie straszne jak brzmi. Przypominam, że na tej liście będą się znajdować cztery utwory niepublikowane, utwory z duetów oraz TNH, które, jak myślę, wiele osób odrzuci od razu Uśmiech.

Przypominam także, że cała zabawa ma na celu stworzenie płyt złożonych z najlepszych wersji utworów pochodzących z bootlegów. Utworów ma być dwadzieścia. Należy jednak pamiętać, że NIE wszystkie utwory, które wybierzemy do finałowej dwudziestki były wykonywane na koncertach. Tutaj z pomocą również przyjdzie lista rezerwowa - przy tworzeniu tych płyt skorzystamy z kolejnych (tj. trzeciego, czwartego, piątego, etc.) utworów.

Wiem, że całość jest skomplikowana. Dla ułatwienia plan działania Oczko:

1. Głosujemy na poszczególne rankingi - w sumie będzie ich 18, co pozwoli wyłonić osiemnaście utworów.
2. Głosujemy na listę rezerwową - każda osoba przyznaje dziesięciu utworom punkty.
3. Dwie piosenki, która zajęły najlepsze miejsca dołączają do finałowej dwudziestki.
4. W ten sposób wybraliśmy finałową dwudziestkę - głosujemy na nią w sposób opisany przez Tomg'a. Szczegóły opiszę później - wstępnie myslę, że możemy - tak jak pisał Tomg - oddawać po jednym głosie na najgorszą piosenkę. Chciałbym jednak, aby to finałowe głosowanie było tajne, a więc - żebyście wysyłali swoje głosy np. na maila. Ustalimy jakiś termin (24 godziny? dwa dni?), po którym będę eliminował wskazany przez Was utwór.
5. Ogłoszenie Wielkiego Zwycięzcy Uśmiech. Na tym kończy się głosowanie - jednak chciałbym, je upamiętnić stworzeniem płyt z dwudziestoma najlepszymi utworami. Tak jak pisałem - jeśli okaże się, że któryś z 20 utworów nie ma swojej bootlegowej wersji - jego miejsce zajmie trzeci utwór z listy rezerwowej.

Mam nadzieję, że ten (choć skomplikowany) system jest dla Was zrozumiały. Jeśli czegoś nie rozumiecie - pytajcie! Jeszcze raz dziękuję Tomg za Twój pomysł. Myślę, że przez to ostateczne głosowanie będzie BARDZO emocjonujące. Wyobrażacie sobie te odpadające po kolei utwory i zwężającą się stopniowo listę? Uśmiech
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Zasady zabawy - przez Bart - 10.12.2009, 00:11
Zasady zabawy - przez tomg - 10.12.2009, 00:51
Zasady zabawy - przez numitor - 10.12.2009, 02:57
Zasady zabawy - przez HOWARD - 13.12.2010, 10:36
Zasady zabawy - przez Robson - 10.05.2011, 13:27
Zasady zabawy - przez Bart - 31.08.2010, 13:23

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości