21.09.2009, 17:46
Robson napisał(a):Tak jest sir
Nie wiem czy mój cały plan głosowania jest przejrzysty, ale jeśli macie jakieś zastrzeżenia lub pomysły - piszcie!
. Krótko mówiąc dzieli się on na dwa etapy:1. Głosowanie - w analogiczny sposób jak "Dire Straits" - na najlepsze utwory ze wszystkich płyt DS/MK (w sumie 14 licząc dwa duety) oraz na utwory bonusowe (idąc za radą Kuby - osobno DS i MK) i najlepszy utwór z soundtracków stworzonych przez Knopflera (do przedyskutowania). Daje nam to w sumie 17 osobnych list.
2. W drugim etapie chcę stworzyć listę 20 piosenek. W pierwszym wybraliśmy 17, więc zostają nam trzy wolne miejsca, które zajmą piosenki zajmujące pierwsze miejsce ex aequo albo piosenki z miejsc 2. i 3., których najbarziej będzie nam brakować w wybranej wcześniej siedemnastce. Ten punkt także jest do przedyskutowania, ponieważ pierwsze miejsce możemy wybierać jak w Formule 1 - tj. w przypadku takiej samej liczby punktów wygrywa piosenka, która najwięcej razy była na pierwszym (drugim, trzecim) miejscu. W takim przypadku na pewno zostałyby trzy miejsca, które mogłby zając piosenki z miejsc 2. lub 3., które wskazałoby najwięcej osób.
Chyba, że w ogóle nie chcecie tego drugiego etapu? To mój spontaniczny pomysł, żeby to głosowanie do czegoś zmierzało
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
A new morning has begun..."