Dobrze, w takim razie postanowione - po "On Every Street" będzie lista bonusów z czasów DS, a po "Get Lucky" - z solowej twórczości MK.
Co do muzyki filmowej - z jednej strony macie rację. Z drugiej strony - powiem w tajemnicy
- że na samym końcu zabawy chciałem zrobić głosowanie na najlepszy utwór MK/DS i stworzyć listę wszystkich piosenek, które znajdą się na pierwszym miejscu (wiem, że uszeregowanie takiej listy, zawierającej ok. 20 utwórów, będzie bardzo trudne, wiem
) i nie chciałbym, żeby na niej, już z założenia, mogło zabraknąć takich utwórów jak "Going Home" czy "Metroland". Planowałem więc zrobić listę z tymi 10-15 najbardziej charakterystycznymi utworami z soundtracków stworzonych przez Knopflera. Jednak jeśli uważacie, że to zły pomysł - nie pozostaje mi nic innego
jak zgodzić się z Wami.
Około dwudziestu dlatego, że mamy: sześć płyt DS, sześć płyt MK, dwa duety, dwie listy "bonusów". Zostają cztery miejsca - jedno to - moim zdaniem - muzyka filmowa. Trzy pozostałe zajmą np. te utwory, które znalazły się ex aequo na pierwszym miejscu.
Co do muzyki filmowej - z jednej strony macie rację. Z drugiej strony - powiem w tajemnicy
- że na samym końcu zabawy chciałem zrobić głosowanie na najlepszy utwór MK/DS i stworzyć listę wszystkich piosenek, które znajdą się na pierwszym miejscu (wiem, że uszeregowanie takiej listy, zawierającej ok. 20 utwórów, będzie bardzo trudne, wiem
) i nie chciałbym, żeby na niej, już z założenia, mogło zabraknąć takich utwórów jak "Going Home" czy "Metroland". Planowałem więc zrobić listę z tymi 10-15 najbardziej charakterystycznymi utworami z soundtracków stworzonych przez Knopflera. Jednak jeśli uważacie, że to zły pomysł - nie pozostaje mi nic innego jak zgodzić się z Wami.
Około dwudziestu dlatego, że mamy: sześć płyt DS, sześć płyt MK, dwa duety, dwie listy "bonusów". Zostają cztery miejsca - jedno to - moim zdaniem - muzyka filmowa. Trzy pozostałe zajmą np. te utwory, które znalazły się ex aequo na pierwszym miejscu.
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
A new morning has begun..."