Po założeniu analogicznego tematu dotyczącego "Get Lucky" postanowiłem trochę zmienić formę zabawy. Może będziemy układać listę piosenek (w kolejności tego jak je lubimy) na wszystkich płytach DS/MK? Pozwoli nam to stworzyć swego rodzaju TBO twórczości Marka Knopflera (oczywiście - nie do końca sprawiedliwy, wszak na jednej płycie może być kilka wybitnych utwórów, a na innej - zero). Zaczynamy oczwiście od pierwszej płyty Dire Straits.
Cztery sprawy organizacyjne:
1. Myślę, że głosowanie powinno trwać pełen tydzień od założenia tematu, a więc do przyszłej soboty do godziny utworzenia tego wątku. Temat dotyczący kolejnej płyty postaram się założyć jak najszybciej za tydzień
2. Czy uważacie, że do rankingu należy także włączyć płyty z muzyką filmową?
3. Co kilka postów będę podliczał ranking
4. "Get Lucky" będzie ostatnią płytą, na którą będziemy głosować, więc wszyscy dostaniemy trochę czasu, aby piosenki nam się ułożyły.
Niech mój głos będzie pierwszy:
1. Down To The Waterline - 9
2. Sultans Of Swing - 8
3. Six Blade Knife - 7
4. Wild West End - 6
5. In The Gallery - 5
6. Lions - 4
7. Southbound Again - 3
8. Setting Me Up - 2
9. Water Of Love - 1
Cztery sprawy organizacyjne:
1. Myślę, że głosowanie powinno trwać pełen tydzień od założenia tematu, a więc do przyszłej soboty do godziny utworzenia tego wątku. Temat dotyczący kolejnej płyty postaram się założyć jak najszybciej za tydzień

2. Czy uważacie, że do rankingu należy także włączyć płyty z muzyką filmową?
3. Co kilka postów będę podliczał ranking

4. "Get Lucky" będzie ostatnią płytą, na którą będziemy głosować, więc wszyscy dostaniemy trochę czasu, aby piosenki nam się ułożyły.
Niech mój głos będzie pierwszy:
1. Down To The Waterline - 9
2. Sultans Of Swing - 8
3. Six Blade Knife - 7
4. Wild West End - 6
5. In The Gallery - 5
6. Lions - 4
7. Southbound Again - 3
8. Setting Me Up - 2
9. Water Of Love - 1
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."