Ilekroć słucham - a ostatnio słucham "Beautiful You" bardzo często, żeby nie powiedzieć, że codziennie (choć właściwie, to niby czemu nie powiedzieć?
), to jednak zawsze odnoszę wrażenie że gitarowo John naprawdę brzmi czasem jak Mark. Myślę, że gdyby ktoś nie wiedział, że Knopfler na płycie się nie pojawia, to dałby się oszukać.
Zmieniam jednak zdanie, co do tego, że brzmi lepiej, niż debiutancki album Guya. Jak na mój gust, to obie są jednakowym strzałem w dziesiątkę. Ciekawe, czemu tak jest, że przesłuchanie n-te zawsze musi się, jeśli nie bardzo to chociaż odrobinkę, różnić od tego pierwszego. (uwaga! to pytanie retoryczne.
)
Dłużej mogłaby trwać "Loving You", brzmienie gitary w utworze tytułowym przypomina mi nieco te w akustycznej wersji piosenki "Skazany na blues'a" Dżemu...
To mi w duszy gra, po prostu.
Niedawno tak się zasłuchałam, że ze zdumieniem stwierdziłam, że płyta się już skończyła
), to jednak zawsze odnoszę wrażenie że gitarowo John naprawdę brzmi czasem jak Mark. Myślę, że gdyby ktoś nie wiedział, że Knopfler na płycie się nie pojawia, to dałby się oszukać.Zmieniam jednak zdanie, co do tego, że brzmi lepiej, niż debiutancki album Guya. Jak na mój gust, to obie są jednakowym strzałem w dziesiątkę. Ciekawe, czemu tak jest, że przesłuchanie n-te zawsze musi się, jeśli nie bardzo to chociaż odrobinkę, różnić od tego pierwszego. (uwaga! to pytanie retoryczne.
)Dłużej mogłaby trwać "Loving You", brzmienie gitary w utworze tytułowym przypomina mi nieco te w akustycznej wersji piosenki "Skazany na blues'a" Dżemu...
To mi w duszy gra, po prostu.
Niedawno tak się zasłuchałam, że ze zdumieniem stwierdziłam, że płyta się już skończyła
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to
Tu można kupić moją książkę
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss