15.06.2008, 16:33
A mi marzy się uczestnictwo, w koncercie wielkich Hillbillsów !! Romku i Kubo - ale z was szczęciarze, że moglicie być na tych występach !
Włanie wpadł mi w ręce ostatni ich występ w klubie Ronnie'go Scott'a - ależ tego się słucha i oglšda. Ta atmosfera i ten klimat jest po prostu niesamowity, a Mark jest taki wyluzowany, zrelaksowany i umiechnięty ! Całkowita magia !!
Strasznie mi brakuje takiego Marka na obecnej trasie - teraz jest jaki taki zimny... Cišgle wytyka tych nieszczęsnych ludzi z kamerami, którzy próbujš utrwalić koncert na tamie. Jako mam już doć cišgłego gadania Guy'a o tym jak to nieładnie filmować i nagrywać ich występy, a przecież przez kilkanacie lat nie było to problemem...Co się takiego zmieniło ? Przecież jaka by była strata gdyby do klubu Ronnie'go nie można było wnieć kamerki ?? Jakie wspaniałe chwile nie zostały by zarejestrowane !! Co mi w tym całym zakazie filmowania nie pasuje...Jak ekipa nie wyda oficjalnego DVD z tej trasy to ja się wypisuje z klubu :unsure:
Nie ważne - cieszmy sie tym co mamy - ten koncert NHB jet po prostu magiczny. Znakomitoci gocinnie: Chris White, Dave O'Higgins, Bobby Valentino, Chris Barber
Zapraszam serdecznie !!
Skład zespołu: Mark Knopfler, Steve Phillips, Brendan Crocker, Guy Fletcher, Ed Bicknell, Marcus Cliff
Znakomici gocie: Chris White(sax), Dave O'Higgins(sax), Chris Barber(puzon), Bobby Valentino(skrzypce)
Na szczególnš uwagę zasługuje wspaniała wersja Wild Theme (Local hero) zagrana przez Marka, Chrisa i Guy'a
Setlista:
1. Run me down
2. One way gal
3. Good rockin' tonight
4. Your own sweet way
5. Railroad worksong
6. Why worry
7. Water of love
8. Mississippi Blues
9. Hobo's lullaby
10. Meet me in the bottom
11. Denomination blues
12. K.C. Moan
13. Can't be satisfied
14. Blues stay away from me
15. Calling Elvis
16. Cool drink of water
17. His latest flame
18. Tomorrow night
19. House Rockin' Boogie
20. Are we in trouble now
21. Setting me up
22. Wild Theme (Local hero)
23. Feel like going home
24. The next time I'm in town
Zajawka:
http://www.youtube.com/watch?v=n1EOXaCx9ks
P.S.
Filipie - będziesz musiał na Nimes 2001 jeszcze chwilkę poczekać, sorki...
Włanie wpadł mi w ręce ostatni ich występ w klubie Ronnie'go Scott'a - ależ tego się słucha i oglšda. Ta atmosfera i ten klimat jest po prostu niesamowity, a Mark jest taki wyluzowany, zrelaksowany i umiechnięty ! Całkowita magia !!
Strasznie mi brakuje takiego Marka na obecnej trasie - teraz jest jaki taki zimny... Cišgle wytyka tych nieszczęsnych ludzi z kamerami, którzy próbujš utrwalić koncert na tamie. Jako mam już doć cišgłego gadania Guy'a o tym jak to nieładnie filmować i nagrywać ich występy, a przecież przez kilkanacie lat nie było to problemem...Co się takiego zmieniło ? Przecież jaka by była strata gdyby do klubu Ronnie'go nie można było wnieć kamerki ?? Jakie wspaniałe chwile nie zostały by zarejestrowane !! Co mi w tym całym zakazie filmowania nie pasuje...Jak ekipa nie wyda oficjalnego DVD z tej trasy to ja się wypisuje z klubu :unsure:
Nie ważne - cieszmy sie tym co mamy - ten koncert NHB jet po prostu magiczny. Znakomitoci gocinnie: Chris White, Dave O'Higgins, Bobby Valentino, Chris Barber
Zapraszam serdecznie !!
Skład zespołu: Mark Knopfler, Steve Phillips, Brendan Crocker, Guy Fletcher, Ed Bicknell, Marcus Cliff
Znakomici gocie: Chris White(sax), Dave O'Higgins(sax), Chris Barber(puzon), Bobby Valentino(skrzypce)
Na szczególnš uwagę zasługuje wspaniała wersja Wild Theme (Local hero) zagrana przez Marka, Chrisa i Guy'a
Setlista:
1. Run me down
2. One way gal
3. Good rockin' tonight
4. Your own sweet way
5. Railroad worksong
6. Why worry
7. Water of love
8. Mississippi Blues
9. Hobo's lullaby
10. Meet me in the bottom
11. Denomination blues
12. K.C. Moan
13. Can't be satisfied
14. Blues stay away from me
15. Calling Elvis
16. Cool drink of water
17. His latest flame
18. Tomorrow night
19. House Rockin' Boogie
20. Are we in trouble now
21. Setting me up
22. Wild Theme (Local hero)
23. Feel like going home
24. The next time I'm in town
Zajawka:
http://www.youtube.com/watch?v=n1EOXaCx9ks
P.S.
Filipie - będziesz musiał na Nimes 2001 jeszcze chwilkę poczekać, sorki...

![[Obrazek: macsa.gif]](http://images.chomikuj.pl/button/macsa.gif)