09.05.2008, 15:44
Cytat:Originally posted by koobaa@May 9 2008, 03:08 PMKuba, ja uważam, że to bardzo dobra chca.
Numitor - dużo masz racji, ale ja z natury bezkonfliktowy człek, więc chciałem kwasy zneutralizować.
Tak jak Ty nie lubię chamstwa, wiem tylko, że czasem język pisany nie jest najlepszym komunikatorem, stšd łatwo o nadinterpretacje. Hekselman nie stosuje emoticonek więc jego przekaz może być odczytany bardzo ostro. Wierzę, że jednak nie mówił do końca serio. Może jestem naiwny, pewnie tak. Ale czasem mi łatwiej na wiecie gdy próbuję doszukiwać się tylko dobrych stron.
Po prostu - mylę, że le my (jako forum) podchodzimy do osób takich jak Hekselamn. Nasze podejcie brzmi - "nie zniechęcaj się to forum". Ty to napisałe, więc skierowałem mojš wypowied do Ciebie.
Uważam, że powinno być inaczej - to my ewentualnie możemy nie zniechęcać się do Hekselmana, to my ewentualnie możemy mu dać szansę, to on ewentualnie może z tej szansy skorzystać.
A moim zdaniem "kwasów" nie będzie - jak nie będzie osób pokroju Hekselmana.
Cała reszta konfliktów i konflikcików na forum to wypadkowa różnic międzyludzkich, co jest zdrowe i absolutnie normalne.
Nie jest też tak, że słowo pisane można odpucić. Owszem, tutaj trudniej dostrzec ironię, nacechowanie emocjonalne - jednak nie można stwierdzić, że w ogóle nie da się odczytać przekazu tekstowego.
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
A new morning has begun..."

.