Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
David Knopfler - Ship Of Dreams (2004)
Andrzeju, gratulacje z okazji 1000. posta Uśmiech

Nie mam za bardzo czasu, ale tylko chciałem napisać, że ostatnio w moim słuchaniu muzyki zaistniała wielka zmiana. Troche to zwišzane z moimi własnymi próbami kompozycyjnymi. Słucham dużo i wszystkiego, starajšc się œledzić przebieg rozwoju w ogóle muzyki, form muzycznych etc. I w ogóle już teraz nie ma dla mnie stylów Uśmiech

Ostatnim moim odkryciem sš dzieła klasyków - Bacha i Beethovena, a także ich w mojej opinii XXwiecznej reinkarnacji - Mike'a Oldfielda.

No, ale nie o tym miało być. Przywołałem tutaj Shangri-La nie po to, żeby jš "zjechać", bo i ja jš lubię. Moim celem było raczej zapoczštkowanie dyskusji nad tym, czy rzeczywiœcie David jest mniej utalentowany niż Mark. Moim zdaniem nie. Tutaj oczywiœcie poległem, bo przecież znam tylko jednš płytę DK. Ale mimo wszystko nawet ta płytka służy dobrze do "odbršzowienia" Marka. Wiem, że wielu z Was jest w stosunku do MK bezkrytyczych (też kiedyœ byłem!!Oczko, ale ja przez moje podejœcie do muzyki jakoœ nie mogę się z tym pogodzić Oczko Nie przez złoœliwoœć, tylko dzięki odczuciom zwišzanym ze słuchaniem muzyki nie mogę jednak nazwać Marka NAWem i jednoczeœnie czuję, że gloryfikowana tutaj tak muzyka nie jest jedna i jedyna. A muzyka Davida idealnie pasuje do wykazania tego, bo w końcu w nazwie forum jest DK Uśmiech

Nie no, spać mi się chce i tak sobie piszę Szczęśliwy Wszyscy kochamy Marka, ale ja po prostu dzisiaj kocham przede wszystkim MUZYKĘ - wszelkš, która mnie wzrusza i dlatego przywołuję DK - bo jego płyta mnie wzruszyła. A Shangri-La jest przyjemnym background music. IMHO IMHO IMHO

Stony, dzięki za rekomendację Wishbones Uśmiech

Musica Universalis łaczy ludzi B)
<span style=\'color:blue\'><span style=\'font-size:9pt;line-height:100%\'>Słucham tylko MARKOWEJ muzyki!</span></span>
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
David Knopfler - Ship Of Dreams (2004) - przez Toloth - 12.09.2007, 22:44