Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
David Knopfler - Ship Of Dreams (2004)
Znam tylko fragmenty tej płyty i te które słyszałem bardzo mi się podobały. W niektórych momentach David zresztš nie po raz pierwszy wokalnie bardzo przypomina Marka czego już nie można powiedzieć o ostatniej płycie młodszego brata która najogólniej mówišc jak dla mnie jest mało udana. Tak jakby powietrze z niej uleciało i przepadła cała wena Ship Of Dreams. Poza tym czegoœ mi brakuje w twórczoœci Dawida. To wszystko ma Mark. Ten szept i ta gitara. Niech będzie że ostatnio bardzo ascetyczna ale kiedy już na niej gra to dotyka tych najczulszych moich strun Uśmiech Zresztš co tu dużo mówić wychowałem się na DS gdzie Mark był głównym twórcš a Dawid chyba też nim chciał być, ale chyba to nie jest kwestia dyskusyjna że jednak talent i sposób komponowania dużo, dużo mniejszy. Może to będzie opinia zbyt krzywdzšca ale jak dla mnie takich twórców jak Dawid jest bardzo dużo a Mark- no wiecie Uśmiech Pewnie nie powinienem zabierać głosu w tej dyskusji bo twórczoœć Dawida znam słabo ale nie zgodzę się Toloth że na Shangri-La nie dzieje się nic. To niesprawiedliwa ocena. Jak Shangri-La może być nudna skoro taki bogaty wachlarz różnych dŸwięków zaproponował nam Mark? Co ciekawe nie przypominam sobie aby takie opinie o tej płycie kršżyły 3 lata temu. Kiedy ten album się ukazywał jakie miałeœ o nim zdanie Toloth? Ale spróbuj myœleć tylko o nim Uśmiech
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
David Knopfler - Ship Of Dreams (2004) - przez Robson - 09.09.2007, 14:38