28.08.2007, 22:36
Cytat:Originally posted by Robson@Aug 27 2007, 08:42 PMHa! Miałem to samo skojarzenie! Rzeczywicie podobnie do Bossa trochę. A ja uwielbiam ten taki niedbały, głęboko mnie wzruszajšcy zapiew 8D
Kiedy pierwszy raz usłyszalem True Love Will Never Fade przede wszystkim byłem i jestem zachwycony wokalem MK. Ale po którym z kolejnych odsłuchań zauważyłem że Mark w sposobie piewania zbliżył się troche do Bruce'a Springsteena. Nie przepadam za wszelkimi porównaniami ale w tym nagraniu bardzo często to skojarzenie mnie nawiedzaI jakby tego było mało gdzie znalazłem porównanie TLWNF do If I Should Fall Behind Bossa i rzeczywicie co jest na rzeczy. Tzn. konstrukcja TLWNF jest inna ale klimatem oba nagrania sš bardzo do siebie zbliżone. Pewnie podobne przykłady w muzyce można mnożyć ale jeli będziecie mieli okazję to sprawdzić to polecam żeby nie wyszło że doszukuję się Bóg wie czego
Utwór Springsteena pochodzi z płyty Lucky Town z 1992 roku. Jest króciutki niespełna 3 min.
![]()
Ale do rzeczy. Usłyszałem pierwszy raz u pana Piotra w Minimaksie w ostatniš niedzielę. Nie udało się doczekać do całej płyty. Wspaniała piosenka. Ja kocham najbardziej na wiecie folkowo-akustyczne piosenki, takie do piewania przy ogniskach, strasznie mnie wzruszajš, choć sš takie proste.
Przede wszystkim przepiękna melodia. A ja do melodii przywišzuję znaczenie ogromne., nie zależy mi nawet aż tak bardzo na gitarze mistrza. Np. z Shangri-La melodii naprawdę dobrych wcišgajšcych było może z 6. Wszystkie próbki z KTGC jak na razie zapowiadajš wspaniały album Marka. Wspaniały! <wielka radoć>
Aha, słyszałem na razie w całoci JEDEN raz. Nie tak często zdarza się, żeby za pierwszym przesłuchaniem spodobał mi się utwór. Ajajaj już się nie mogę doczekać
<span style=\'color:blue\'><span style=\'font-size:9pt;line-height:100%\'>Słucham tylko MARKOWEJ muzyki!</span></span>

I jakby tego było mało gdzie znalazłem porównanie TLWNF do