27.08.2007, 21:42
Kiedy pierwszy raz usłyszalem True Love Will Never Fade przede wszystkim byłem i jestem zachwycony wokalem MK. Ale po którym z kolejnych odsłuchań zauważyłem że Mark w sposobie piewania zbliżył się troche do Bruce'a Springsteena. Nie przepadam za wszelkimi porównaniami ale w tym nagraniu bardzo często to skojarzenie mnie nawiedza
I jakby tego było mało gdzie znalazłem porównanie TLWNF do If I Should Fall Behind Bossa i rzeczywicie co jest na rzeczy. Tzn. konstrukcja TLWNF jest inna ale klimatem oba nagrania sš bardzo do siebie zbliżone. Pewnie podobne przykłady w muzyce można mnożyć ale jeli będziecie mieli okazję to sprawdzić to polecam żeby nie wyszło że doszukuję się Bóg wie czego
Utwór Springsteena pochodzi z płyty Lucky Town z 1992 roku. Jest króciutki niespełna 3 min.
I jakby tego było mało gdzie znalazłem porównanie TLWNF do If I Should Fall Behind Bossa i rzeczywicie co jest na rzeczy. Tzn. konstrukcja TLWNF jest inna ale klimatem oba nagrania sš bardzo do siebie zbliżone. Pewnie podobne przykłady w muzyce można mnożyć ale jeli będziecie mieli okazję to sprawdzić to polecam żeby nie wyszło że doszukuję się Bóg wie czego
Utwór Springsteena pochodzi z płyty Lucky Town z 1992 roku. Jest króciutki niespełna 3 min.
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
To make your whole life better
Your whole life better one day