05.06.2007, 03:34
Wcale nie próbowałem Cię przekonywać Macsa, że ten utwór ma jakie drugie dno. To dobrze, że odbierasz go na wesoło. Ja cały czas mam w głowie tę starš (oryginalnš) melodię, która z tym tekstem nie kojarzyła mi sie zabawnie. Być może w nowej wersji ten numer brzmi zabawnie. Ja go po prostu tak nie odbieram. Sam powiedziałe że Mark napisał ten utwór 40 lat temu, kiedy był nastolatkiem, więc raczej nie był wtedy "bardzo dorosły", prawda?
Zastanawia także fakt, dlaczego Mark nie mógł znaleć właciwej melodii do tych słów przez 40 lat? Może włanie dlatego, że to nie jest taka słodka wspominka z przeszłoci...? Może doszukuję się jakich niedopowiedzianych przesłań, dla mnie ten tekst to jednak dużo więcej niż opowiastka o nauce walca opowiedziana z humorem i swadš. Humor, owszem jest, lecz gorzki.
.Mylę, że to jedna z wielu zalet liryków MK, że można je odbierać na wiele sposobów.
Zastanawia także fakt, dlaczego Mark nie mógł znaleć właciwej melodii do tych słów przez 40 lat? Może włanie dlatego, że to nie jest taka słodka wspominka z przeszłoci...? Może doszukuję się jakich niedopowiedzianych przesłań, dla mnie ten tekst to jednak dużo więcej niż opowiastka o nauce walca opowiedziana z humorem i swadš. Humor, owszem jest, lecz gorzki. Cytat:I po tej zwrotce słyszymy gromki miech - i słusznie. Jak to w szkole bywa "grubsze" dziewczyny nie sš w centrum zainteresowania i często pozostajš gdzie z boku. Nikt jednak nie popada z tego powodu w wielkie tarapaty - ot realia szkolne...Zwykle się z tego wyrasta.Nadal twierdzę, że to nie jest zabawne. Niektórzy wyrastajš a niektórzy majš kompleksy do końca życia. Być może zacznie mnie to bawić po wysłuchaniu wersji A.D.2007, zobaczymy
.Mylę, że to jedna z wielu zalet liryków MK, że można je odbierać na wiele sposobów.Cytat:Originally posted by hillbillyCzy już wiadomo, że to będzie pierwszy singiel? Podobno chłopaki ćwiczyli jeszcze dwa inne numery, lecz nie zagrali z braku czasu.
Chwilę poniej zadałem sobie pytanie dlaczego włanie Secondary Waltz, czyżby Mark nie napisał nic lepszego? poza tym wg. mnie taka piosenka nie za bardzo nadaje się na singiel..
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...