12.04.2007, 22:30
Cytat:Originally posted by Robson@Apr 12 2007, 06:00 PMMasz rację Robson...
W sprawie gitary basowejNie wiem czy macie, czy mielicie tak samo ale ja dopiero po jakim czasie odkryłem i usłyszałem partię gitary basowej tak jak powinienem w Communique. W kompozycji tytułowej. Po prosty John Illsley zagrał wymienicie. A druga sprawa, że bas w tym nagraniu jest pięknie podkrelony. I dla mnie kolejny dowód, że nawet jeli muzykę DS znam na pamieć to po latach wcišż odkywam fascynujace smaczki
Jeli nie zwrócilcie na to uwagi zwłaszcza w częci instrumentalnej pod koniec Communique polecam
ps. wprawdzie to co napisałem nie ma nic wspólnego z teledyskamiale musiałem to napisać. Zresztš Hillbilly był pierwszy
![]()
zresztš cała płyta Communique zawiera wiele fajnych podkładów, przejć i zagrywek nie koniecznie wychwycalnych od pierwszego przesłuchania...
a tak wracajšc jeszcze do gitary basowej to zawsze zastanawiałem się dlaczego Mark i John (pomijajšc incydentalne koncerty dobroczynne) przestali grac ze sobš?
Nawet jeli Mark chciał założyć kompletnie nowy zespół (co nie do końca mu się udało) to ciekaw jestem co stało i stoi na przeszkodzie by John zagrał gocinnie na 2 czy 3 utworach z nowej płyty?
Lord, I'm just a rolling stone
Rock my soul I wanna go home
Rock my soul I wanna go home

Nie wiem czy macie, czy mielicie tak samo ale ja dopiero po jakim czasie odkryłem i usłyszałem partię gitary basowej tak jak powinienem w
Jeli nie zwrócilcie na to uwagi zwłaszcza w częci instrumentalnej pod koniec