05.04.2007, 04:07
A dlaczego nie miałby być to teledysk?
Czy videoklip koniecznie musi posiadać jaki filmik ilustrujšcy treć utworu? Jeli tak to pierwsze klipy (Sultans, Lady Writer etc) również nie zasługujš na to miano?
Ja osobicie bardzo lubię klipy gdzie widać muzyków grajšcych (bšd nawet udawajšcych
) i nie brakuje mi dodatkowych efektów. Choć zgadza się, że efektowniejsze sš klipy gdzie jest jaki pomysł, jaki scenariusz. Jednak dobrze zrobiony klip z muzykami grajšcymi w studio wcale nie jest gorszy od totalnej abstrakcji, gdzie nie wiadomo o co chodzi (np.Romeo and Juliet)
. Nie ma co ukrywać jednak, że te filmiki ze studio to jazda po najmniejszej linii oporu, pewnie też sš najtańszš opcjš.
Szkoda, że Mark odpucił trochę w tym temacie. Videoklipy do dwóch ostatnich albumów DS to był majstersztyk (no może z wyjštkiem Walk Of Life i So Far Away)
.
Czy videoklip koniecznie musi posiadać jaki filmik ilustrujšcy treć utworu? Jeli tak to pierwsze klipy (Sultans, Lady Writer etc) również nie zasługujš na to miano? Ja osobicie bardzo lubię klipy gdzie widać muzyków grajšcych (bšd nawet udawajšcych
) i nie brakuje mi dodatkowych efektów. Choć zgadza się, że efektowniejsze sš klipy gdzie jest jaki pomysł, jaki scenariusz. Jednak dobrze zrobiony klip z muzykami grajšcymi w studio wcale nie jest gorszy od totalnej abstrakcji, gdzie nie wiadomo o co chodzi (np.Romeo and Juliet)
. Nie ma co ukrywać jednak, że te filmiki ze studio to jazda po najmniejszej linii oporu, pewnie też sš najtańszš opcjš. Szkoda, że Mark odpucił trochę w tym temacie. Videoklipy do dwóch ostatnich albumów DS to był majstersztyk (no może z wyjštkiem Walk Of Life i So Far Away)
.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...