25.01.2007, 20:45
Podczas moich Markowych spotkań z Ewelinš i Kubš przegadalimy niejednš godzinę na temat muzyki MK która tak bardzo nas porusza już od tylu lat. I kiedy spotkalimy się ostatnio 6 stycznia poruszylimy (co wspólnie orzeklimy) chyba dosyć interesujacš kwestię. A mianowicie jak to jest u Was jeli chodzi o dIRE sTRAITS czy Marka Knopflera solo. Czy zawsze tekst idzie w parze z melodiš i odwrotnie? Pamiętam wymieniłem wtedy jeden tytuł do którego w warstwie literackiej nie mogłem się długo przekonać. To Rudiger
Słowa wydały mi się zbyt, może nie banalne ale jednak odstajšce od linni melodycznej od tej przepięknej bossa novy. Z czasem Rudiger przekonał w całoci kiedy poznałem, wszystkie powody napisania tekstu...Może odrobinkę jeszcze Southbound Again ? Ale to też sie zmienia. Kuba też wymienił jeden tytuł Ewelina chyba też ale pewnie sami Wam powiedzš
Ale generalnie jak dla mnie te dwa wiaty nie kłócš się i wspaniale ze sobš współgrajš. Macie tak samo?
Słowa wydały mi się zbyt, może nie banalne ale jednak odstajšce od linni melodycznej od tej przepięknej bossa novy. Z czasem Rudiger przekonał w całoci kiedy poznałem, wszystkie powody napisania tekstu...Może odrobinkę jeszcze Southbound Again ? Ale to też sie zmienia. Kuba też wymienił jeden tytuł Ewelina chyba też ale pewnie sami Wam powiedzš
Ale generalnie jak dla mnie te dwa wiaty nie kłócš się i wspaniale ze sobš współgrajš. Macie tak samo?
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
To make your whole life better
Your whole life better one day