03.12.2006, 00:01
Z całš pewnociš ostatnia trasa z Emiljš była zasłużonš odskoczniš od standardowego zestawu utworów, które pojawiajš się na każdym prawie koncercie MK. Wyobrażacie sobie, że Sultans Of Swing pojawiło się na dosłownie każdym koncercie zarówno DS jak i solowym MK!!! A to oznacza Moi Drodzy ponad 1000 (tysišc!!!
wykonań na żywo tego utworu!
:o
Dire Straits zagrali ok 670 koncertów od poczštku kariery do 9 padziernika 1992r kiedy grupa zagrała ostatni koncert pod tym szyldem w Zaragozzie (Portugalia). Mark Knopfler zagrał na swych solowych trasach już ok 240 razy! Za każdym razem w repertuarze było Sultans Of Swing - o tak, ma prawo Maestro odpoczšć od tego - choćby po to żeby z entuzjazmem zagrać na następnej trasie!
Co do DVD, póki co jestem zniesmaczony... W Kanadzie na razie ukazała się jedynie edycja DVD (bez CD) a kiedy pytam o dwupłytowš edycję, mówiš mi: "Owszem jest CD ale osobno".
? Zaciekawiony tym faktem dršżę temat dalej i proszę, żeby mi pokazali ten osobny CD. Pani lub pan znika na zapleczu po czym z umiechem przynosi mi album All The Roadrunning... Załamka. :ph34r: Pocieszam się wieciami, że w Polsce jest już dostępna edycja dwupłytowa, zaraz tam będę
.
wykonań na żywo tego utworu!
:o Dire Straits zagrali ok 670 koncertów od poczštku kariery do 9 padziernika 1992r kiedy grupa zagrała ostatni koncert pod tym szyldem w Zaragozzie (Portugalia). Mark Knopfler zagrał na swych solowych trasach już ok 240 razy! Za każdym razem w repertuarze było Sultans Of Swing - o tak, ma prawo Maestro odpoczšć od tego - choćby po to żeby z entuzjazmem zagrać na następnej trasie!
Co do DVD, póki co jestem zniesmaczony... W Kanadzie na razie ukazała się jedynie edycja DVD (bez CD) a kiedy pytam o dwupłytowš edycję, mówiš mi: "Owszem jest CD ale osobno".
? Zaciekawiony tym faktem dršżę temat dalej i proszę, żeby mi pokazali ten osobny CD. Pani lub pan znika na zapleczu po czym z umiechem przynosi mi album All The Roadrunning... Załamka. :ph34r: Pocieszam się wieciami, że w Polsce jest już dostępna edycja dwupłytowa, zaraz tam będę
.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...