22.10.2006, 22:43
Witajcie!! Po mojej długiej nieobecnoci na forum, chciałbym wypowiedzieć się na temat czego, co mnie o mały włos nie przekręciło na lewš strone... którego dnia, słuchałem radia RMF FM. Nagle w tle słyszę co znajomego... poczštek Your Latest Trick... pan, który podjšł się zapowiedzi powiedział tak: za chwilę Your Latest Trick zespołu Dire Straits w wykonaniu ( w tym momencie skręciło mi żołšdek ) RYSZARDA RYNKOWSKIEGO...!!! !!! !!! !!! To, co usłyszałem za chwile było tak traumatycznym przeżyciem, że musiałem wyłšczyć radio. Takiego nędznego chrypienia, tak nieczystej wymowy angielskiej i w niektórych momentach pomylonego albo le wypiewanego textu jeszcze nie słyszałem!! Ludzie, to jest skandal aby kto o tak niskich walorach wokalnych brał się za przerabianie czego, co tej przeróbki nie potrzebuje!!! Jakim prawem Rynkowski dopuszcza się czego takiego? Prawdziwy artysta ( a RR sie takim nazywa ) nie miałby czelnoci przerabiać pewnych piosenek na swój styl... RR uważam zrobił bardzo nieładnie bo nie uszanował tego, że DS to legenda i tak jak nie wypada przerabiać Imagine Johna Lennona, tak jak nie wypada przerabiać Division Bell Pink Floyd tak nie powinno przerabiać się także repertuaru DS między innymi.
Napisalem do RMF'u list, w którym poinformowałem ich o moich zastrzeżeniach do ich repertuaru ( non stop tylko Kasia Cerkwicka opowiadajšca smętnie o swoich zwišzkach z facetami, zawodzšcy Marcin Rozynek, oraz Edyta Górniak, która nie panuje nad swoim głosem i robi z nim co tylko się jej spodoba... ). Nie odpisali. Dzi natomiast słyszę znowu RR a chwile po tym komentarz: 'wojna wiatów - cover kontra oryginał'...
Czyżbym co zwojował??
Napisalem do RMF'u list, w którym poinformowałem ich o moich zastrzeżeniach do ich repertuaru ( non stop tylko Kasia Cerkwicka opowiadajšca smętnie o swoich zwišzkach z facetami, zawodzšcy Marcin Rozynek, oraz Edyta Górniak, która nie panuje nad swoim głosem i robi z nim co tylko się jej spodoba... ). Nie odpisali. Dzi natomiast słyszę znowu RR a chwile po tym komentarz: 'wojna wiatów - cover kontra oryginał'...
Czyżbym co zwojował??
<span style=\'font-family:Verdana\'><span style=\'font-size:12pt;line-height:100%\'><span style=\'color:midnightblue\'>Pozdrawiam
Kuba
</span></span></span>
Kuba
</span></span></span>