04.10.2006, 14:43
Fare Thee Well Northumberland jeden z moich ukochanych...W pięknej i malowniczo położonej okolicy jest Boothbay Harbour. Trochę się rozmarzyłem...Czytajšc ostatnie wypowiedzi co mi się wydaje że Dire Straits dla wielu z Was nie byłby już teraz ukochanym zespołem. Czy to w ogóle możliwe abym pisał takie herezje na forum MK? Nie ja się o to prosiłem
Tylko pragnę przypomnieć słowa samego Mistrza: "Dire Straits nie jest mi do niczego potrzebny bo z zespołem nagrywałbym własnie takie płyty jakie nagrywam dzi..."
Wspominacie o melodii i że trudno Wam zanucić cokolwiek z ostatnich płyt? Paradoksalnie muzykę ambitnš trudno zapamiętać jeli chodzi o melodię. Nie Mark nie tworzy muzyki trudnej w odbiorze (aczkolwiek?) ale to że trudno uchwycić melodię skłania mnie do różnych przemyleń.
Swojš drogš to bardzo ciekawe bo dla Marka Knopflera melodia zawsze była bardzo ważna. Dla mnie sš to melodie nie na chwilę a na zawsze. Wiem zabrzmiało patetycznie ale tak włanie miało być
Zresztš pojecie melodii szerokim jest. Ale czyżby za czasów DS wyglšdalo to inaczej? Czyżby proces twórczy MK tak bardzo uległ przeobrażeniu, metamorfozie? Mark ma rację. Woli tworzyć dla mniejszej liczby odbiorców ale takich którzy wiedzš i czujš o co w tym wszystkim chodzi (czyli mam nadzieję dla Nas)
Tylko pragnę przypomnieć słowa samego Mistrza: "Dire Straits nie jest mi do niczego potrzebny bo z zespołem nagrywałbym własnie takie płyty jakie nagrywam dzi..."Wspominacie o melodii i że trudno Wam zanucić cokolwiek z ostatnich płyt? Paradoksalnie muzykę ambitnš trudno zapamiętać jeli chodzi o melodię. Nie Mark nie tworzy muzyki trudnej w odbiorze (aczkolwiek?) ale to że trudno uchwycić melodię skłania mnie do różnych przemyleń.
Swojš drogš to bardzo ciekawe bo dla Marka Knopflera melodia zawsze była bardzo ważna. Dla mnie sš to melodie nie na chwilę a na zawsze. Wiem zabrzmiało patetycznie ale tak włanie miało być
Zresztš pojecie melodii szerokim jest. Ale czyżby za czasów DS wyglšdalo to inaczej? Czyżby proces twórczy MK tak bardzo uległ przeobrażeniu, metamorfozie? Mark ma rację. Woli tworzyć dla mniejszej liczby odbiorców ale takich którzy wiedzš i czujš o co w tym wszystkim chodzi (czyli mam nadzieję dla Nas)
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
To make your whole life better
Your whole life better one day