Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
And It's Your Face I'm Looking For On Every Street
Czytam te wypowiedzi, i uœwiadamiam sobie jak podobne mogš być odczucia zwišzane z
odbiorem płyty... Pamiętam jak niecierpliwie oglšdałem œwieże CD z OES, i swojš złoœć, że nie mogę jej zaraz przesłuchać (Akurat przebywałem w szpitalu). Pierwsza opinia żony, która wysłuchała jš jako pierwsza, była raczej chłodna (po tylu latach oczekiwania, i słuchaniu w tym czasie BIA). Potem w domu sam powoli przekonywałem się do niej...
I dopiero 9 pażdziernik 1991 roku - koncert we Frankfurcie - mój pierwszy przeżyty poza Polskš, a do tego jeszcze DIRE STRAITS - grupy, którš chciałem zobaczyć (a właœciwie usłyszeć) zawsze najbardziej, i -œwiadomoœć - w którš też nie mogłem uwierzyć - że spełnia się jedno z muzycznych marzeń mojego życia. Do tej pory, przed rozpoczęciem każdego z koncertów MK przypomina mi się ten moment, te minuty od godz. 20 do chyba 20.11 pełne oczekiwania na pierwsze akordy gitary...
I drugi koncert 7 lipca 92 roku na stadionie (Olaph - pozdrawiam!Oczko Po którym już wiedziałem napewno, że ta gitarowa klasa Marka jest nie do pobicia!
Od tego momentu słuchajšc tej płyty (potem już coraz częœciej) podœwiadomie budzi się ten klimat, ta atmosfera - koncertu DIRE STRAITS!
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
And It's Your Face I'm Looking For On Every Street - przez dziadek - 10.09.2006, 21:08