02.09.2006, 17:50
Masz rację Tomek, trochę nieprecyzyjnie to okresliłem. Zawsze staram sie unikać w muzyce okreleń typu: 'lepiej - gorzej'. Nie wiem czemu tutaj tak napisałem.
Mówisz, że Romeo obecnie brzmi ciekawiej... To oczywicie kwestia prywatnych upodobań, ale czyż R&J z niesamowitš partiš saksofonu nie brzmiało ciekawie?
Brothers In Arms z Montserrat... mnie jednak ta wersja nie porusza tak bardzo. Masz rację, wokal ma duze znaczenie, jak dla mnie najpiękniej zapiewał to solowo podczas nagrania dla BBC w 2004r. (Dzięki Robert!
) Pięknie tam mu się udało. Natomiast BIA najlepsze zawsze bedzie dla mnie z On The Night...
A propos BIA, w wykonaniu orkiestralnym... Słyszałem kiedys takš wersje tego utworu zagranš przez orkiestrę symfonicznš, niestety bez Marka. jednak była tak zaaranżowana, że moim zdaniem sięgnęła oryginału. Cudowne partie smyczków w podkładzie, temat przewodni zagrały instrumenty dęte - pierwsza zwrotka flet, następne tršbka, a partia gitary została zagrana na akustyku. Piękne, cudowne wykonanie... Niestety usilnie próbuje znaleć tę wersję - bez powodzenia. Na pewno jest gdzie dostępna, bo usłyszałem jš w radio.
BET - Kanibale - jak najbardziej można wpisać - a szczególnie końcówkę , bo reszta tego utworu podchodzi mi powiedzmy ...mniej
Mówisz, że Romeo obecnie brzmi ciekawiej... To oczywicie kwestia prywatnych upodobań, ale czyż R&J z niesamowitš partiš saksofonu nie brzmiało ciekawie?
Brothers In Arms z Montserrat... mnie jednak ta wersja nie porusza tak bardzo. Masz rację, wokal ma duze znaczenie, jak dla mnie najpiękniej zapiewał to solowo podczas nagrania dla BBC w 2004r. (Dzięki Robert!
) Pięknie tam mu się udało. Natomiast BIA najlepsze zawsze bedzie dla mnie z On The Night...A propos BIA, w wykonaniu orkiestralnym... Słyszałem kiedys takš wersje tego utworu zagranš przez orkiestrę symfonicznš, niestety bez Marka. jednak była tak zaaranżowana, że moim zdaniem sięgnęła oryginału. Cudowne partie smyczków w podkładzie, temat przewodni zagrały instrumenty dęte - pierwsza zwrotka flet, następne tršbka, a partia gitary została zagrana na akustyku. Piękne, cudowne wykonanie... Niestety usilnie próbuje znaleć tę wersję - bez powodzenia. Na pewno jest gdzie dostępna, bo usłyszałem jš w radio.
BET - Kanibale - jak najbardziej można wpisać - a szczególnie końcówkę , bo reszta tego utworu podchodzi mi powiedzmy ...mniej
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...